La primera mitja marató rural de Reus vol servir per reivindicar els camins del terme

La prova se celebrarà el 5 de març amb inici i final al passeig de la Boca de la Mina

03 de febrer del 2023

La ciutat de Reus s'estrenarà al món de les mitges maratons rurals el mes vinent, el 5 de març. S'organitzarà acompanyada d'una prova de deu quilòmetres. L'escenari de les curses seran els camins municipals de la zona nord-oest del terme municipal.

 

Les proves les organitzen les regidories d'Esports i de Recursos Humans i Medi Ambient juntament amb Decathlon Reus, Tretzesports i Fotocat. Més enllà de l'al·licient purament competitiu, aquesta primera Mitja Marató Rural de Reus vol ser un element per donar a conèixer els camins rurals del terme i les possibilitats que ofereixen. La sortida es farà de manera conjunta a dos quarts de deu del matí, tant per a la mitja marató com per al quart de marató.

 

 

L'inici serà al passeig de la Boca de la Mina, a la plaça d'Àngels Ollé. La prova curta, de deu quilòmetres, pujarà el passeig, recorrerà la cantonada del pantà i agafarà el camí de la Drecera. Tornarà a Reus pel camí dels Copons, el de Monterols i el de l'Institut Pere Mata.

 

Els aproximadament 21 quilòmetres de la mitja marató es faran fent dues voltes a aquest mateix circuit i incorporant uns metres al passeig de la Boca de la Mina. Tothom que ho vulgui ja es pot inscriure a la prova a través dels webs habituals pagant cinc euros en el cas de les primeres 400 places. Inclou els serveis de la cursa, la samarreta commemorativa i l'assegurança d'accidents.

 

Les inscripcions valen el mateix per a la mitja marató i per la prova de deu quilòmetres. En tots dos casos també costaran deu euros un cop esgotades les primeres 400 places. Els dorsals es lliuraran juntament amb la samarreta de la cursa, el divendres anterior i el mateix dia de la prova.

 

Divendres 3 de març es podran passar a buscar de cinc a set de la tarda per la botiga Decathlon Reus. També es podran recollir el mateix dia de la cursa al polilleuger Ciutat de Reus, al barri Gaudí.

 

Serà en aquesta zona on s'instal·laran carpes de patrocinadors i vestuaris. La inscripció també inclourà la guia de les Rutes Reus i de les Rutes Saludables.