Mònica Pàmies encapçalarà la llista de la CUP de Reus per a les municipals

L'actual regidora repetirà com l'aposta de la formació per al 28 de maig

06 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:52h

L'actual regidora de la CUP de Reus, Mònica Pàmies, n'encapçalarà la llista electoral a les eleccions municipals. La formació ha presentat els deu primers llocs de la butlleta aquest dissabte en un acte públic al Casal Despertaferro. L'acompanyarà al segon lloc Arnau Martí, membre del Casal, professional de l'hostaleria i el turisme i estudiant de filologia catalana.

 

La tercera plaça l'ocuparà l'exregidora Mariona Quadrada. Marta Llorens i Edgar Fernández, que ara formen el grup municipal de la CUP juntament amb Pàmies, no podien repetir per les limitacions dels estatuts de la formació. Els anticapitalistes han anunciat les persones que ocuparan els deu primers llocs de la llista.

 

La quarta serà Aleida López, graduada en llengües i literatures modernes i redactora, i el cinquè, Abel Guinovart, graduat en història i treballador de la biblioteca de la URV. De sisè hi anirà Ricard Aragonès, membre d'Endavant i tècnic en desenvolupament econòmic territorial. La setena plaça serà per a Xavi Milian, historiador, periodista, jurista i professor d'adults.

 

Milian va ser un dels fundadors de la CUP de Reus i va implicar-se notablement a l'hora de destapar i denunciar el cas INNOVA. Quan la formació va aconseguir representació municipal, amb David Vidal, Milian va convertir-se en la seva mà dreta com a assessor de la formació. També va arribar a encapçalar la llista de la CUP a Tarragona a les eleccions catalanes l'any 2017.

 

La vuitena plaça de la llista per a les pròximes eleccions municipals l'ocuparà Meritxell Diaz, membre de l'Hora Violeta, graduada en química i tècnic de laboratori en un centre de recerca. El novè integrant serà Jordi Chinchilla, membre de la Coordinadora Obrera Sindical, veterinari amb màster en oncologia. La darrera cara feta pública aquest dissabte és la de Roser Palomar, d'Escoltes Catalans.

 

És educadora social i s'ha format en pedagogia sistèmica. Amb aquest acte de presentació, la CUP es converteix en l'últim partit del plenari reusenc que presenta la seva cap de llista. Com gairebé totes les altres candidatures, l'anticapitalista també l'encapçalarà una dona, en aquest cas Pàmies, que ha sigut regidora durant tot aquest mandat.

 

Des de la CUP s'assegura que és «l'única formació independentista del consistori reusenc». Pel que fa als principals eixos de treball, s'ha destacat el medi ambient, la cultura, la llengua o la segregació escolar. També l'urbanisme, la mobilitat, el model econòmic i els drets laborals.

 

La formació no abandonarà, tampoc, «la lluita antirepressiva i, sobretot, la independència». Asseguren que són «l'única formació independentista i veritablement d'esquerres» de l'Ajuntament, i la «garantia», segons mantenen, que aquesta lluta es portarà al plenari municipal.

 

Els cupaires defineixen la llista com un equip de treball «allunyat de personalismes» i format per membres d'organitzacions pròximes a la CUP. L'economia social i solidària, l'ocupació de qualitat i l'acolliment de nouvinguts són altres línies que han tingut pes durant la presentació de la candidatura.