Cau una banda internacional que introduïa droga pel litoral del Baix Penedès

Portaven grans quantitats d'haixix des del Marroc

09 de febrer del 2023

La Policia Nacional ha desarticulat una banda internacional de traficants que introduïa droga a través del litoral del Baix Penedès. En l'operatiu s'han detingut cinc persones que transportaven grans quantitats d'haixix des del Marroc, amb potents embarcacions semirígides. Eren transports que es feien de forma ràpida, en menys de 24 hores.

 

Després distribuïen la droga a tot l'Estat espanyol i a la resta de països europeus. L'operació va començar el novembre, quan es va detenir una persona que circulava per l'AP-7 amb onze farcells i mig d'haixix. Eren 436 quilos de droga que l'home portava en una furgoneta amb matrícula francesa, que va ser interceptada a Girona.

 

Es va obrir una investigació que va permetre descobrir que l'organització volia introduir una gran quantitat d'haixix al país. Ho volien fer a través de la costa tarragonina, amb el mètode 'go fast', d'embarcacions semirígides.

 

Persecució amb tiroteig la nit de Reis

El 5 de gener, els agents van veure que alguns membres carregaven en una furgoneta grans bidons de combustible comprats a diferents benzineres del Vendrell. També van detectar un vehicle que feia de llançadora i escortava la furgoneta, que anava cap a Creixell. En aquell moment la policia va intervenir i des del cotxe es va arribar a disparar contra els agents.

 

Poc després, la furgoneta va xocar contra els vehicles policials a la C-32. Allà es va poder detenir un dels ocupants i es van trobar 102 farcells amb 3.605 quilos d'haixix. Més tard, el cos policial va aconseguir detenir tres integrants més de l'organització.