Detinguts dos lladres de catalitzadors al Baix Penedès: una desena de robatoris

Els suposats delinqüents van actuar al Vendrell, Cunit i Cubelles entre finals d'octubre i finals del mes de gener

13 de febrer del 2023

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves de 25 anys acusats de robar els catalitzadors d’una desena de cotxes a diferents punts de la comarca del Baix Penedès. La policia els va arrestar dimecres i dijous de la setmana passada al Vendrell. La investigació va començar arran del furt del catalitzador d’un cotxe al Vendrell el 17 d’octubre, i d’un intent frustrat l’endemà a Cunit. Deu dies després, saltaven altres tres denúncies al Vendrell.

 

Diverses identificacions fetes pels Mossos i per les policies locals de Cunit i Cubelles (Garraf), van constatar que els autors dels fets circulaven amb un cotxe on duien una serra elèctrica i restes de catalitzadors, que justificaven pel trasllat de ferralla a una deixalleria. Entre finals d’octubre i finals de gener van arribar cinc noves denúncies de robatoris de catalitzadors.

 

Els vehicles afectats eren, principalment, amb motor de gasolina i fabricats a Alemanya entre el 1998 i el 2005. En tots els casos, els catalitzadors havien estat sostrets amb talls als dos extrems, fets amb una eina radial.

 

Els dos arrestats van quedar en llibertat

Un dels detinguts la setmana passada va quedar en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat quan sigui requerit, mentre que el segon arrestat va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra recorden que els catalitzadors tenen molt valor al mercat negre perquè al seu interior hi ha diversos metalls molt buscats, com el platí, que es revèn al mercat de reciclatge.