«Insuportable»: queixes per l'acumulació d'aus al pati d'una casa del Vendrell

Els veïns denuncien que la situació provoca males olors, brutícia i sorolls que impedeixen el descans

13 de febrer del 2023

Veïnes dels carrers de les Fassines i de Rafel Casanova del Vendrell han denunciat a TarragonaDigital un problema de convivència veïnal que pateixen des de fa un any. Un problema que ha sorgit de l'acumulació d'una «gran quantitat d'aus entaforades en gàbies» al pati d'una casa de la zona. 

 

En una carta enviada a aquest diari, les veïnes expliquen que el soroll que generen els animals és «continu». «Insuportable durant el dia i que impedeix el descans durant la nit», lamenten. També denuncien problemes de «males olors i brutícia», ja que el menjar que els donen «atrau altres grups de coloms, que multipliquen el brogit i omplen d'excrements les nostres cases».

 

Fins a 80 gàbies

Aquestes aus són, majoritàriament, coloms i fringíl·lids, que estan en diverses gàbies al pati. «N'hi ha unes 80, algunes minúscules i d'altres en força mal estat», afegeixen. Les veïnes que signen la carta són Inés Carreras, Maria del Mar Puig, Montserrat Lluch i Teresa Lluch.

 

Apunten que han decidit fer públic el problema «com a últim recurs» després de mesos d'intentar-ho per la via administrativa. Un temps durant el qual han parlat «amb representants de diverses regidories, amb el servei de mediació de la policia, amb Mossos i amb els Agents Rurals». També amb el servei d'assessorament del jutjat i el Síndic de Greuges, però la situació no ha canviat.

 

«Ningú ha sabut trobar la solució i la manera d'obligar el nostre veí a treure la granja d'aus», lamenten. Per això afirmen que es troben en un «carreró sense sortida», amb un problema que «vulnera els nostres drets al descans, la tranquil·litat i la higiene».

 

En mans dels serveis jurídics

Consultats per aquest diari, des de l'Ajuntament han confirmat que Protecció Animal, Salut i els Agents Rurals han fet diverses inspeccions per aquest assumpte. D'aquestes inspeccions se n'han derivat uns informes que s'han remès als serveis jurídics municipals. Aquests són els que ara decidiran la manera de procedir davant aquesta situació, afegeixen.