Diversos ferits, un d'ells greu, en un accident a la C-12

Els bombers han hagut d'excarcerar una persona atrapada

Una ambulància a l'Hospital Universitari de Vic.
Una ambulància a l'Hospital Universitari de Vic. | Adrià Costa
13 de febrer del 2023
Actualitzat el 15 de febrer a les 16:33h

Greu accident a primera hora de la tarda d'aquest dilluns, 13 de febrer, a les Terres de l'Ebre. Els serveis d'emergències han rebut un avís per un xoc entre dos vehicles a la carretera C-12, a l'altura d'Amposta.

 

Els fets han passat a les 18.06 hores de la tarda de dilluns. Dos vehicles han xocat frontalment a la C-12. A conseqüència hi ha hagut diverses persones ferides. Des del Servei Català de Trànsit han informat que hi ha hagut tres ferits, un d'ells greu. 

 

 

En aquest accident hi ha assistit el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Mossos d'Esquadra i també dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, els quals han hagut d'exarcerar una persona atrapada en un dels vehicles accidentats.

 

Aquest xoc ha passat just el dia en què s'ha anunciat que la sinistralitat es va reduir un 14,3% a les Terres de l'Ebre l'any passat, amb 14 víctimes mortals en 12 accidents. L'any 2019, abans de la pandèmia, havien estat 19 persones mortes en 14 accidents.

 

D'altra banda, els accidents amb víctimes van augmentar un 33% aquest 2022, amb 323 sinistres amb ferits (242, l'any 2019). El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha explicat que aviat es concretarà quan s'aplica la reducció de velocitat a 100 km/h al tram de l'AP-7 entre Calafat (l'Ametlla de Mar) i l'Ampolla-Camarles. Lamiel ha explicat que el Ministeri de Transport proposa una sistema de velocitat variable en aquest tram i que el SCT ha demanat al sector del transport pensant que hi circulin només per la dreta.

 

Baixen els accidents a l'Ebre

A les Terres de l'Ebre no s'ha produït cap mort per atropellament en les vies urbanes durant el 2022, però bona part dels accidents mortals es van concentrar en carreteres secundàries, com la TV-3453 i la TV-3451, amb tres i dos morts en cadascuna. Seguidament, la via amb més mortalitat ha estat l'autopista AP-7, amb dues víctimes mortals en accidents de trànsit.

 

5 dels accidents mortals van ser col·lisió frontal i 4 accidents simples. Pel tipus de vehicle, 7 dels accidentats eren vehicles lleugers, 3 motos o ciclomotors i 2 eren vehicles pesants. En zones urbanes de les Terres de l'Ebre, l'any passat només hi va haver una víctima mortal per accident de trànsit (2 al 2019) i els accidents amb ferits es van reduir un 22%, de 59 fa tres anys a 46 el 2022.

 

Des de principi d'any, a les carreteres ebrenques hi ha hagut dues víctimes mortals, una en un accident a l'N-340, en un xoc frontal amb un camió, i una altra l'N-420 a Móra d'Ebre en el xoc de dos turismes.