Un dispositiu GPS delata un lladre d'ordinadors i tauletes

L'home va robar una motxilla amb dues tauletes a l'AP-7 a Sant Jaume dels Domenys, però a dins també hi havia un GPS

L'home tenia 50 ordinadors i tauletes al seu domicili.
L'home tenia 50 ordinadors i tauletes al seu domicili. | Mossos d'Esquadra
15 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:54h
Un dispositiu GPS va permetre la detenció el passat 10 de febrer d'un home que estava especialitzat a robar ordinadors i tauletes. En l'escorcoll al seu domicili, els Mossos d'Esquadra van trobar fins a 46 ordinadors i quatre tauletes, així com una càmera fotogràfica i un telèfon mòbil. També hi havia el GPS que va ser la seva perdició.

El dia abans, el lladre, un home de 32 anys, havia fet un robatori a l'àrea de servei de l'AP-7 situada a l'altura de Sant Jaume dels Domenys. La víctima havia parat per menjar i, quan tornava al vehicle, va veure un home a prop del seu cotxe. D'entrada no li va donar importància, però l'endemà va veure que li havien robat una motxilla on hi havia dues tauletes valorades en més de 3.000 euros.

Geolocalització amb un GPS


A la motxilla, l'home també hi duia un dispositiu GPS, que li va permetre geolocalitzar l'aparell. Va comprovar que estava en un pis del barri d'Hostafrancs, a Barcelona. Es va desplaçar fins a la zona i va activar l'alarma del dispositiu de rastreig, amb la qual cosa va poder ubicar amb precisió l'habitatge.

Després va avisar els Mossos, que es van desplaçar fins a la zona i van trucar al pis. Dos dels habitants els van deixar entrar, però una tercera persona es va negar a col·laborar amb la policia catalana, mentre intentaven desprendre's del dispositiu que sonava. Els agents van acabar detenint l'home, acusant-lo d'haver sostret la motxilla amb les tauletes.

Quan van tenir el permís judicial, van escorcollar l'habitatge i van trobar una cinquantena de dispositius tecnològics, valorats en 40.000 euros. Els Mossos van comprovar que molts dels ordinadors estaven relacionats amb robatoris en àrees de servei. Les dues tauletes robades a Sant Jaume no hi eren, amb la qual cosa els Mossos creuen que ja les havia venut. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat.