L'Ajuntament de Banyeres del Penedès compra l'edifici de l'antiga cooperativa

A més d'habilitar un magatzem per la brigada, s'hi farà un espai per a entitats

L'antiga cooperativa de Banyeres del Penedès.
L'antiga cooperativa de Banyeres del Penedès. | Ajuntament de Banyeres del Penedès
20 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:53h
L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha comprat l'edifici de l'antiga cooperativa de la carretera. Es tracta d'una finca d'uns 4.700 metres quadrats que el consistori feia temps que mirava d'adquirir. Finalment, ha arribat a un acord amb la propietat i ha pogut comprar l'edifici per 150.000 euros, la major part dels quals —142.000— han estat subvencionats pel PAM de la Diputació de Tarragona.  

La intenció de l'Ajuntament és habilitar un magatzem per a la brigada municipal i adequar un altre espai per a les entitats del poble que hagin de fer alguna activitat. Per això caldrà fer algunes obres, com ara consolidar les teulades o els tancaments. El cost previst és de 200.000 euros, dels quals tres quartes parts provindran d'una altra subvenció.

També s'han començat els tràmits per declarar l'equipament com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). L'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha remarcat que l'adquisició de l'edifici permetrà "garantir i mantenir unes façanes i un edifici que són patrimoni de la història del poble". "D'aquesta manera, les noves generacions sempre sabran que en un poble com el nostre, els pagesos i els seus fills van construir una cooperativa per treballar plegats», ha afegit.