L'Escola La Canaleta de Vila-seca es mobilitza contra el tancament d'una línia de P3

L'Associació de Famílies del centre ha iniciat una recollida de signatures perquè Educació reverteixi la decisió

Façana de l'Escola La Canaleta de Vila-seca.
Façana de l'Escola La Canaleta de Vila-seca. | Aj. de Vila-seca
24 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:28h
L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola La Canaleta de Vila-seca ha iniciat una recollida de signatures per tal d'evitar el tancament d'una línia de P3. El centre va rebre la comunicació del Departament d'Educació la passada setmana i des de llavors les famílies han iniciat mobilitzacions per revertir la decisió.
 
En aquest sentit, des de l'AFA d'aquesta escola de Vila-seca s'ha iniciat una recollida de signatures per presentar al Departament d'Educació. Així mateix, també preveuen tirar endavant diverses accions de protesta durant la pròxima setmana.

En declaracions a TAC12, Sílvia Masdéu, presidenta de l'AFA, assenyalava que "les famílies que creuen en un projecte com el que tenim a l'escola, amb aprenentatges vius, treball per projectes i funcionament per espais, es quedi sense aquesta opció al municipi".

Segons el Departament d'Educació, la decisió s'ha pres pel descens de la natalitat. En aquest sentit, des de l'AFA defensen que la millor decisió és baixar les ràtios i no tancar línies.
 

"L'escola promou un projecte educatiu innovador"

Des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola La Canaleta s'ha explicat que el centre "promou un projecte educatiu innovador que lliga perfectament amb l’orientació que està prenent el sistema educatiu actual i està en línia amb el nou decret presentat".

En aquest sentit, afegeixen que "és referent a la zona, rebent tant visites pedagògiques d’altres centres com matrícules d’infants d’altres municipis, que busquen precisament aquest tipus de projecte. És per això que cal defensar-lo i preservar-lo".

Les famílies de l’escola no volen perdre una línia, ja que consideren que "provocarà que anem perdent recursos que són molt importants per donar continuïtat al funcionament del projecte, el qual, va ser triat a consciència com a pares i mares pels nostres petits".