Aturen 'in extremis' una nova 'rave' en una antiga discoteca de Tarragona

Els fets van tenir aquest dilluns a Roda de Berà i la Policia Local i els Mossos van aconseguit expulsar una vintena de persones

La Policia Local de Roda de Berà va comptar amb el suport dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Creixell.
La Policia Local de Roda de Berà va comptar amb el suport dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Creixell. | Ajuntament de Roda de Berà
TarragonaDigital
02 de març del 2023
Actualitzat a les 11:29h
La Policia Local de Roda de Berà, amb el suport d'unitats dels Mossos d'Esquadra —inclosa una furgoneta de la BRIMO— i de la Policia Local de Creixell, van evitar aquest dimecres l'inici d'una festa il·legal 'rave' a les Carpes de Roda, l'antiga discoteca d'aquest municipi del Baix Gaià, referent de l'oci nocturn durant molts anys.

Segons ha informat el 'Diari de Tarragona', la veu d'alerta van donar-la des de les empreses i indústries que hi ha davant de l'espai quan, en un moment de la tarda, van veure una desena de camions i vehicles, amb matrícules italianes, franceses i espanyoles, accedint al recinte.

En aquest sentit, una vintena de persones també va entrar a l'antiga zona d'oci nocturn, situada a tocar de la carretera TV-2041. L'objectiu d'aquests individus era adequar l'espai —zones de ball, lavabos, cuines, etc.— per a organitzar una 'rave', tal com es va fer a Sarral entre el 16 i el 21 de febrer.
 

Van assegurar que tenien previst estar un mes

L'avís va arribar al voltant de les cinc de la tarda i en un primer contacte entre la policia i els 'okupes', aquests van anunciar que no marxarien i que tenien previst estar durant un mes al recinte. Així mateix, van assegurar als cossos policials que feia dies que estaven acampats al lloc, motiu que evitaria el seu desallotjament exprés.

Tot i això, diversos testimonis han confirmat que l'arribada d'aquestes persones a la zona s'havia produït el mateix dimecres. Davant això, els policies van pressionar els 'okupes' perquè desallotgessin l'espai, produint-se alguns moments de tensió. Finalment, les persones, que van ser identificades, van acabar marxant.

Per evitar la tornada d'aquests individus, es van col·locar diverses patrulles policials en diferents punts. Així mateix, la Policia Local de Roda va segellar l'entrada del recinte.