1 de 10
Societat

Tarragona acull 6 refugiats sirians desplaçats pel terratrèmol del febrer

L'estat espanyol ha rebut aquest dissabte 89 persones afectades pel sisme a Síria i Turquia

Una de les zones més afectades de Turquia | Tunahan Turhan/SOPA Images via Z / DPA
per TarragonaDigital, Tarragona | 5 de març de 2023 a les 12:34 |
El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions derivarà a la província de Tarragona 6 dels 89 refugiats sirians que han arribat a l'estat espanyol arran del terratrèmol que el mes passat va sacsejar tant el seu país com Turquia.

Concretament, s'allotjaran en centres de la Fundació APIP-ACAM a la demarcació que pertanyen al sistema estatal d'acollida. Segons ha informat aquest dissabte el govern espanyol, la resta de refugiats aniran a les províncies d'Àlaba, Astúries, Guadalajara, Màlaga, Pontevedra, Sevilla, Sòria, València, Valladolid i Saragossa. En total, són 47 homes i 42 dones de 16 unitats familiars.


La Moncloa va aprovar el 21 de febrer un pla de reassentament de refugiats per donar resposta a la crida internacional que l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) havia fet arran del sisme a Turquia i Síria, que va deixar més de 50.000 morts.

Aquest mateix dissabte ha arribat a Torrejón de Ardoz, a la província de Madrid, aquest grup de persones, en què hi ha cinc famílies monoparentals integrades per una sola mare amb menors a càrrec. De fet, 43 dels refugiats són menors d'edat i 18 tenen menys de 10 anys.
Participació