«La casa dels horrors»: salven dos nadons que malvivien en un pis ocupat del Vendrell

Tenien indicis de maltractament i la DGAIA s’ha fet càrrec de la seva tutela de forma provisional

Els nadons estaven en un pis ocupat del Tancat.
Els nadons estaven en un pis ocupat del Tancat. | TGNDigital
Redacció
07 de març del 2023
Actualitzat el 08 de març a les 8:45h
La Policia Municipal del Vendrell ha rescatat dos nadons d’onze i 22 mesos que vivien en condicions “deplorables” en un pis ocupat al barri del Tancat. Segons ha informat RTV el Vendrell, els agents van trobar els infants el passat divendres 3 de març, gràcies a la col·laboració ciutadana i després de seguir la seva pista durant diversos dies.

La policia tenia la mare identificada per haver comès robatoris utilitzant el doble fons del cotxet de les criatures. "Era molt complicat trobar-los perquè s'anaven movent, teníem totes les patrulles pendents i també alguns ciutadans", ha explicat l'agent de la unitat ORC de la policia del Vendrell Jordi Giménez. Finalment els van localitzar en un pis ocupat del barri del Tancat, on feia una setmana que no sortien.
 
Segons els agents, la situació al pis on estaven era deplorable, definint el lloc com una “casa dels horrors”, amb brutícia i restes de consum de drogues. Des de la policia han explicat que els nadons vivien al pis només amb la seva mare, que és toxicòmana. El pare havia ingressat a la presó feia uns mesos i la mare i els nadons havien passat per diversos pisos ocupats
 
A més a més, els nens tenien indicis de maltractament, raó per la qual se’ls va dur a l’Hospital del Vendrell. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s’ha fet càrrec de la seva tutela de forma provisional, fins que la justícia decideixi el seu futur. La mare dels nens ha quedat en llibertat amb càrrecs.