S'aprova el projecte d'abastament d'aigua potable de la Conca de Barberà

L'execució de la primera fase ascendeix a un import de prop de 5 milions d'euros

La situació d'excepcionalitat per sequera obliga a estalviar aigua
La situació d'excepcionalitat per sequera obliga a estalviar aigua | Ricard Novella
08 de març del 2023
Actualitzat el 09 de març a les 11:33h
Els municipis de Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat disposaran d'aigua a través de la connexió amb la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. Aquests pobles de la Conca de Barberà tenen un dèficit històric en la quantitat i qualitat de l'aigua que subministren, i amb l'execució total del projecte d'abastament, es podrà disposar d'aquest recurs adequadament.

El projecte impulsat pel Consell Comarcal està dividit en tres fases, compta amb la participació dels ajuntaments afectats, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci d’Aigües de Tarragona i la Diputació de Tarragona.
 

Aprovació de la primera fase

Aquest dilluns dia 6 d març es va aprovar el projecte referent a la 1a fase, que consisteix en la portada d'aigua des del municipi de Sarral fins al municipi de Forès, la construcció d'un dipòsit regulador comarcal que s'aprovarà en un projecte a banda i la connexió de servei als dipòsits dels dos municipis.

La seva execució ascendeix a un import de prop de 5 milions d'euros i compta amb el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua, de la Diputació de Tarragona i dels municipis beneficiaris.

Les posteriors fases inclouran un ramal de subministrament fins a Santa Coloma de Queralt, passant pel municipi de Conesa, per poder fer una distribució a la resta de municipis, els quals formaran part de la 3a fase del projecte. Es preveu poder iniciar els tràmits de licitació de la 1a fase de les obres durant aquest any i disposar d'aquesta infraestructura a finals de l'any 2024.