El tarragoní Yoel Vargas estrena l'espectacle 'Flamenco, Tablao' al Metropol

La cita és aquest divendres, a les 20.30 hores, en el marc del Tarragona Sona Flamenc

Yoel Vargas estrena el seu primer espectacle de gran format al Teatre Metropol.
Yoel Vargas estrena el seu primer espectacle de gran format al Teatre Metropol. | Diego Marín
09 de març del 2023
Actualitzat a les 11:34h
Yoel Vargas, coreògraf i ballarí, va néixer l'any 2003 a Tarragona, concretament al barri de Campclar. I amb només 19 anys, aquest divendres estrena l'espectacle 'Flamenco, Tablao', al Teatre Metropol, en el marc del Tarragona Sona Flamenc. Ha actuat en escenaris de mig món, com Nova York, Miami, Londres i Mèxic DF, però pujar a l'escenari a casa, davant la seva gent, és una altra cosa.
 

"Tinc moltíssima il·lusió i ganes, perquè Tarragona és casa meva, però també molts nervis, per la resposta que pugui tenir la gent", explica a TarragonaDigital.com. En aquest sentit, l'espectacle que es podrà veure en el marc del Sona Flamenc és el primer de gran format creat i dirigit per ell.

En la seva trajectòria, comenta, ha estrenat creacions seves a Madrid i Barcelona, tot i que de petit format. Però aquest divendres serà la primera vegada que ho farà en gran format, en un gran teatre i dirigint artistes de renom, "als quals admiro".
 

Un homenatge al tablao

Assegura que nota certa pressió pel fet d'actuar a casa i en un escenari com el Metropol, però "em quedo amb l'afecte de la gent que m'he trobat aquesta setmana a Tarragona mentre estem assajant". El públic assistent podrà gaudir "d'una gala que mostra diferents escenes amb el fil conductor del tablao".

En aquest sentit, explica que "el tablao és un element fonamental per mi, amb què em guanyo la vida, i he volgut fer-li un homenatge". A més de dirigir, Yoel Vargas també serà un dels dos ballarins de l'espectacle, acompanyat d'Aitana Rousseau.

La posada en escena de 'Flamenco, Tablao', que tocarà tots els palos del flamenc, la completen la guitarra de Ñoño Santiago, el cante de Juanjo de Nayeli i Abraham Jiménez i la percussió de Lucas Balbo.
 

Gira mundial amb la Compañía Manuel Liñán

Yoel Vargas s'ha dedicat al ball i a la dansa des de ben petit i assegura que "el ball em dona llibertat i és la meva manera d'expressar-me". Format a l'Institut del Teatre, en la seva trajectòria ha guanyat diversos premis i, actualment, forma part de la Compañía Manuel Liñán.

Amb la reconeguda companyia, està de gira mundial amb l'espectacle 'Viva!!'. Han actuat a Miami, Nova York o Colòmbia, i durant aquest mes de març tenen previstes funcions a Suïssa i Israel.

Així mateix, Vargas també es dedica als seus propis treballs, de direcció i coreografia, i forma part del Tablao Cordobés o el Tablao Las Carboneras de Madrid.

La cita per gaudir de tot l'art i el duende de Yoel Vargas és aquest divendres, a les 20.30 hores, al Teatre Metropol de Tarragona. Les entrades es poden comprar a través del següent enllaç.