Tarragona posa a disposició de les entitats tres locals buits

L'Ajuntament obre la primera convocatòria posant a disposició de les entitats tres locals municipals buits

L'Ajuntament de Tarragona, en una imatge d'arxiu.
L'Ajuntament de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | ACN
TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 12:20h
L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa la nova Ordenança Reguladora de la cessió temporal d’ús de locals de titularitat municipal a entitats sense ànim de lucre, que es va aprovar al Consell Plenari del 18 de març del 2022. En aquest sentit, ho fa obrint una primera convocatòria de tres locals buits, que es posen a disposició de qualsevol de les entitats vigents al registre municipal i que compleixin els requisits exigits a la nova normativa.

Aquesta primera convocatòria s'obrirà aquest dimecres 15 de març, i restarà oberta fins al pròxim 14 d'abril. Les entitats interessades poden fer la sol·licitud mitjançant aquest enllaç, en el qual també s'informa de la documentació a aportar.  
 
Els locals que s'inclouen en aquesta primera convocatòria són tres dels locals de titularitat municipal que presenten unes dimensions més grans. Un d'ells és el que està ubicat a l'avinguda Sant Salvador número 114, al barri de Sant Salvador, té dues plantes i una superfície de 212,83 metres quadrats.

El segon d'aquests tres locals buits és l'ubicat a l'edifici Europa número 113 de Sant Pere i Sant Pau, el qual té una superfície de més de 185,90 metres quadrats. El tercer local està situat a l'avinguda Andorra número 15 i és una planta baixa amb una superfície de 215 metres quadrats.  
 

La implementació de la nova ordenança es fa de manera gradual

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és la democratització de la cessió dels més de 70 locals de què disposa l’Ajuntament de Tarragona, des d’ara fins al 2025. Això, segons ha informat el conseller de Béns i Patrimoni, Hermán Pinedo, "s’està fent a través d'una sèrie de mecanismes transparents que responen a criteris objectius i no discriminatoris".

En aquest sentit, Pinedo ha recordat que "la implementació s'està fent de manera gradual i fent una important tasca de pedagogia d'estima, dels usos compartits i responsables, dels equipaments de la ciutat".   
 
Una de les qüestions que prioritza aquesta nova ordenança és la possibilitat de compartir local. D'aquesta manera, es volen optimitzar els recursos municipals i generar dinàmiques de cooperació i coordinació entre diferents entitats.

En aquest sentit, la consellera de Relacions Ciutadanes, María José López, ha assenyalat que "volem racionalitzar i utilitzar criteris objectius i vetllarem perquè tothom pugui acollir-s'hi i no deixar fora ningú".