Presó i multa per l'acusat d'estafar 200.000 euros a una empresa a Tarragona

La Fiscalia, la defensa i l'acusació particular han pactat dos anys de presó i una multa de 310.000 euros

Imatge de la vista celebrada aquest dilluns a la l'Audiència de Tarragona.
Imatge de la vista celebrada aquest dilluns a la l'Audiència de Tarragona. | Mar Rovira/ACN
TarragonaDigital
14 de març del 2023
Actualitzat a les 12:42h
Dos anys de presó i una multa de 310.000 euros per l'acusat d'estafar més de 200.000 euros des del 2006 fins al 2016 a través de la seva empresa a Tarragona. Aquest és l'acord de conformitat assolit aquest dilluns entre la Fiscalia de Tarragona, les defenses i l'acusació particular.

El fiscal demanava inicialment una pena de vuit anys de presó i una multa de més d'un milió d'euros per un delicte continuat d'estafa amb falsedat en document mercantil i un altre de blanqueig de capitals a l'acusat, la seva dona i filla, que eren sòcies fundadores de la mercantil.

L'home va simular operacions fictícies de compra i introduïa en el sistema informàtic albarans falsos. El ministeri públic ha mantingut la responsabilitat civil de 210.000 euros.
 

Operacions fictícies de compra i albarans falsejats

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, l'acusat va aprofitar la seva posició de cap de compres a l'empresa perjudicada per simular operacions fictícies de comprar, falsejar albarans i per autoritzar "nombrosos" pagaments a favor d'una societat que va adquirir l'any 2006. L'home era l'únic administrador d'aquesta mercantil.

A conseqüència d'aquestes actuacions, indica el ministeri públic, l'investigat va causar un perjudici econòmic de 210.666,70 euros, dels quals són imputables 148.333.06, per les operacions fetes a partir de l'octubre de 2010.

Els diners estafats es van ingressar en comptes corrents de l'acusat, que compartia llavors amb l'esposa i la filla de tots dos. Ambdues figuren com a sòcies fundadores de la societat amb la qual ha estafat i blanquejat capitals.

Per això, el fiscal també sol·licitava vuit anys de presó i la multa 1.014.665 euros per a les dues dones. Finalment, s'ha acordat que l'exdona i filla no tinguin la pena de presó i només hauran de pagar la multa.