1 de 10
Conca de Barberà

L'Espluga de Francolí dona el tret de sortida a l'Any Vallverdú

L'escriptor va residir durant vint-i-set anys a l'Espluga de Francolí, poble del qual n'és fill adoptiu des del 2008

Imatge de l'escriptor | Cedida
per Albert Oliva, L'Espluga de Francolí | 14 de març de 2023 a les 12:59 |
L'Espluga de Francolí commemorarà i homenatjarà l'escriptor Josep Vallverdú en el marc del centenari del seu naixement, dins de l'Any Vallverdú que ha declarat per la Generalitat de Catalunya.

El dissabte 1 d'abril a les 11.30 h del migdia tindrà lloc l'acte públic i la presentació del llibre "El vuitè nan" al Museu de la Vida Rural. Comptarà amb la presència del mateix escriptor Josep Vallverdú i de Carme Vidal Huguet, comissaria de l'Any Vallverdú. L'acte tindrà una part de lectura en veu alta i ressenya del llibre a càrrec de l'alumnat de les escoles Martí Poch i Vedruna Espluga. Abans d'aquesta presentació les autoritats locals rebran en un acte institucional a Vallverdú.

Després de la presentació el nan del Rovelló acompanyat dels grallers de l'Espluga de Francolí farà entrega a Vallverdú d'una nova placa commemorativa per al parc d'El Rovelló. Per acabar l'acte al pati del Museu de la Vida Rural hi haurà un aperitiu saludable.

 

Recull d'articles

Per la seva banda, el Casal de l'Espluga de Francolí prepara la publicació d'un recull d'articles que l'escriptor ha publicat mensualment a la revista local El Francolí de manera gairebé ininterrompuda des del 1986 fins a l'actualitat. En un acte que tindrà lloc el 30 de setembre.

L'escriptor va residir durant vint-i-set anys a l'Espluga de Francolí, poble del qual n'és fill adoptiu des del 2008. Per aquest motiu ha sorgit la voluntat des de diverses institucions, entre elles el Museu de la Vida Rural i el Casal de l'Espluga, entre altres entitats, organitzar durant aquest any 2023 un seguit d'activitats per celebrar el centenari de l'escriptor.

 
Participació