Indignació veïnal per l'estat «deplorable» dels contenidors de la plaça Pep Jai del Vendrell

Critiquen la «insalubritat general, la impossibilitat de reciclatge i les opcions per a l'incivisme» que provoquen

Els contenidors del carrer de la Pau del Vendrell.
Els contenidors del carrer de la Pau del Vendrell. | Cedida
14 de març del 2023
Actualitzat a les 16:30h
Diversos veïns de la plaça Pep Jai del Vendrell han fet arribar el seu malestar a TarragonaDigital per l'estat dels contenidors que hi ha al carrer de la Pau, a tocar de la plaça. Els veïns es mostren "indignats" per l'estat "deplorable i insalubre" dels contenidors, que asseguren que estan "permanentment oberts", amb els "efectes nocius per a la salut" que això provoca.

Segons expliquen els veïns, en aquesta zona hi havia una bateria de contenidors soterrats que es va canviar l'octubre del 2021. En el seu lloc es van posar contenidors exteriors, però diferents dels que hi ha a la resta de carrers, ja que l'espai és més petit. Els contenidors que hi ha en aquest carrer tenen unes dimensions més petites i una tapa a dalt que es pot obrir completament, tant els de rebuig, com els de reciclatge.
 
Els contenidors estan en un costat de la plaça Pep Jai.

Els contenidors estan en un costat de la plaça Pep Jai. Foto: Cedida

 

Insalubritat, gens de reciclatge i incivisme

El problema és que aquestes tapes estan permanentment obertes, i els residus s'acaben llençant de qualsevol manera. Això provoca, segons denuncien, una "insalubritat general" que es nota més als mesos d'estiu per les males olors que hi ha. També una "impossibilitat de reciclatge real", perquè tots els residus "estan barrejats".

Finalment, critiquen que tot plegat genera més "opcions per l'incivisme", sobretot pel que fa al vidre, ja que els envasos són fàcilment accessibles. Ja han observat joves que han agafat ampolles de vidre per fer-les servir "d'armes llancívoles".

A la nota, els veïns asseguren que han demanat solucions "reiteradament a l'alcaldia, a gestió de residus i a diferents membres de l'equip de govern". Solucions com ara canviar la ubicació dels contenidors per posar-los "en carrers de més amplada", o limitar el nombre de contenidors i posar "només els que permeti l'amplada de la via". Però afegeixen que en un any i mig no han rebut cap solució al problema.
 
Els contenidors estan permanentment oberts.

Els contenidors estan permanentment oberts. Foto: TGNDigital