1 de 10
Alt Camp

Malestar a Valls: Demanen transparència en el traçat de mercaderies del Corredor del Mediterrani

El govern local denuncia la falta d’informació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) en relació als estudis per a la definició d'aquests traçats

Imatge d'arxiu d'unes vies de tren | Albert Oliva
per Albert Oliva, Valls | 16 de març de 2023 a les 10:31 |
L'Ajuntament de Valls, amb el suport d’associacions de veïns de la ciutat, ha expressat avui el seu malestar per la falta d’informació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) en relació als estudis per a la definició de traçats del Corredor del Mediterrani per al transport ferroviari de mercaderies a l’àrea del Camp de Tarragona. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada per representants de les entitats veïnals de diferents barris de la ciutat i de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, ha destacat que el Ministeri encara no ha informat oficialment a l’Ajuntament dels corredors de traçat que s’estan estudiant i ha reclamat transparència en tot el procés.
 

L’Ajuntament, arran d’informacions periodístiques que a principis de març apuntaven que Valls podria quedar inclosa com a part de la xarxa del futur Corredor Mediterrani, va expressar ja al Mitma el seu malestar. A hores d’ara, el Mitma està estudiant tres traçats en el marc del treball encarregat «Estudi de viabilitat de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona». Aquest estudi ha de definir quin traçat adoptarà el Corredor Mediterrani per al transport ferroviari de mercaderies al seu pas pel Camp de Tarragona.
 

Un gran eix 

El Corredor Mediterrani és un dels grans eixos de la Xarxa Transeuropea de Transport que ha de creuar sis estats europeus (Espanya, França, Itàlia, Croàcia, Eslovènia i Hongria) amb l’objectiu de potenciar el transport ferroviari de mercaderies i connectar les principals ciutats, àrees industrials i infraestructures portuàries. Es preveu que el Corredor Mediterrani multipliqui per 7 el nombre de trens de mercaderies, amb combois ferroviaris de 750 metres -entre el doble i el triple que en l’actualitat – i amb major capacitat de càrrega.

 
En aquest sentit, l’Ajuntament manté el seu posicionament favorable al Corredor Mediterrani com infraestructura per potenciar el transport de mercaderies de manera més sostenible i eficient, però adverteix de les molèsties que l’increment de trens, més llargs i més pesants, generaran per soroll i vibracions. Per això, el consistori vallenc reclama que el Mitma descarti qualsevol opció que transcorri per zones urbanes o d’interés ambiental a la zona de Valls i l’Alt Camp. A més, l’Ajuntament també adverteix que la seva oposició es fa extensiva a qualsevol solució provisional que el Mitma pugui adoptar mentre no es desplegui el Corredor Mediterrani i que pugui acabar afectant també Valls.

 

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí Foto: Albert Oliva

 

Traçats amb afectacions a Valls

De les tres propostes de traçat en estudi, dues tenen afectacions sobre el terme municipal de Valls. Una primera, batejada en l’estudi del Mitma com «Corredor Alcover-Valls» preveu la construcció d’una nova línia ferroviària que podria discorrer pel sud del terme municipal. La segona, anomenada «Tancament triangle ferroviari Picamoixons» plantejaria aprofitar les actuals línies que es creuen en aquest punt, afegint però un nou ramal per facilitar el gir dels combois ferroviaris.
 

Aquest ramal, també en procés d’estudi informatiu per part del Mitma, ha estat reclamat en diverses ocasions amb l’objectiu de millorar el transport ferroviari de passatgers i connectar la ciutat de Valls de manera directa amb la costa del Camp de Tarragona, tal i com ja estava previst en els diferents plans sectorials de mobilitat i transport de viatgers.

En aquest punt, el consistori ha destacat que en cap cas el futur ramal de Picamoixons pot ser utilitzat com a part del Corredor Mediterrani per al transport massiu de mercaderies sinó que el seu objectiu prioritari ha de ser la millora del servei de viatgers. Tot i així, el Ministeri de Transports i Adif vinculen directament aquesta nova connexió a Picamoixons a la implantació del Corredor, com de fet va manifestar per xarxes socials Josep Vicent Boira, comissionat del govern espanyol per al Corredor Mediterrani quan es va anunciar la licitació de l’estudi informatiu.
 
El traçat «Triangle Picamoixons» podria afectar 9 zones residencials i barris de Valls. Així, a més de Picamoixons, el traçat de l’actual línia de trens discorre, al llarg de 3 quilòmetres, a tocar de zones habitades com els barris de la Verneda, Sant Josep Obrer, Xamora, Cases Verdes, Fornàs, Vallvera-C/Tren, passeig de l’Estació o Bon Sol. A més, a prop de la línia fèrria es troben situats dos centres educatius, l’Institut Narcís Oller i l’escola Eugeni d’Ors. L’Ajuntament calcula que prop de 6.000 ciutadans es podrien veure afectats si el Mitma acaba escollint una opció que travessa aquestes àrees.
 

Consens amb el territori

L’Ajuntament ha reclamat al Mitma que actuiï de manera oberta i transparent en la definició de traçats del futur Corredor Mediterrani, amb voluntat de consens amb els municipis, entitats i agents socials, econòmics, veïnals i mediambientals del territori. En aquest sentit, el consistori vallenc ha expressat el seu suport a la plataforma Mercaderies per l’Interior impulsada per ciutadans dels municipis i barris de la costa del Camp de Tarragona, unes reivindacions que constaten la necessitat que el ministeri trobi una solució consensuada amb diàleg amb el territori per al pas del Corredor Mediterrani.
 
L’Ajuntament també reivindica la millora de les connexions ferroviàries de Valls i l’Alt Camp, tan amb la zona de costa com amb l’àrea metropolitana de Barcelona, per garantir el transport de passatgers de manera més eficient i sostenible ambientalment. En aquest sentit, el consistori també ha reclamat avui a l’Estat espanyol i a la Generalitat que s’avanci en el compliment dels plans de mobilitat i de transport de viatgers.
Participació