Les entrades als monuments de Tarragona s'incrementen de preu

El passi tarragoní i les entrades bonificades mantenen les tarifes

16 de març del 2023
Actualitzat a les 17:51h
Accedir als monuments de Tarragona és més car des d'aquest dijous.
Accedir als monuments de Tarragona és més car des d'aquest dijous. | Antonio Ramos

L'Ajuntament de Tarragona, a través del Museu d'Història, ha incrementat el preu de les entrades que donen accés als seus recintes monumentals. Les noves tarifes han entrat en vigor aquest dijous i suposen un augment d'entre el 30 i el 50%, en l'entrada individual i el passi individual conjunt.

Així, l'entrada individual ha passat dels 3,30 als 5 euros, mentre que el passi conjunt —quatre monuments i dues cases senyorials— costa ara 15 euros, quan abans tenia un cost 11,05 euros. Amb aquesta actualització, ha desaparegut l'entrada conjunta als quatre monuments.

Una altra de les novetats, segons ha explicat el 'Diari de Tarragona', és que els escolars hauran de pagar a partir del pròxim curs. L'entrada a un monument per a un grup de fins a 30 alumnes costarà 20 euros, mentre que la conjunta a tots els recintes tindrà un preu de 30 euros.

Les tarifes que es mantenen congelades són les del passi tarragoní, per a empadronats a Tarragona, que continuarà amb un preu de 6,80 euros a l'any i les tarifes bonificades per a jubilats, menors d'entre 12 i 17 anys, discapacitats i altres col·lectius. 
 

"Actualitzem els preus perquè els monuments siguin sostenibles econòmicament"

En aquest sentit, el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha explicat en declaracions al 'Diari de Tarragona' que es tracta "d'una actualització de preus per tal que els monuments siguin sostenibles econòmicament i amb la voluntat que el que es recapti permeti cobrir les despeses".

Pinedo ha afirmat que l'actualització de tarifes va acompanyada d'una millora en els espais. En aquest sentit, en els pròxims dies es presentarà una nova fase del projecte de millora de la senyalització dels monuments.

Així mateix, el conseller ha dit que "estàvem desfasats en relació amb altres ciutats Patrimoni de la Humanitat", alhora que ha recordat que fa una dècada que les tarifes d'accés als monuments del Museu d'Història estaven congelades.