1 de 10
Conca de Barberà

Nou projecte: Pira recuperarà la memòria oral de la gent gran a través dels joves

Vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre les diferents generacions del municipi

Imatge del campanar de Pira | Cedida
per Albert Oliva, Pira | 21 de març de 2023 a les 08:55 |
Pira vol recuperar la memòria oral a través de la gent gran i els joves. Per aquest motiu, l'Ajuntament del municipi, el Museu Comarcal i l’Oficina Jove de la Conca estan treballant coordinadament per tirar endavant el projecte de recuperació dels records quant als comerços i oficis que hi havia a Pira antigament.

Segons fonts municipals, la idea va sorgir durant la visita cultural guiada del projecte “Aprenem Junts” que va tenir lloc l’estiu passat. Les persones grans, amb el suport de la historiadora de Pira, M. Serra Orpinell, explicaven al públic en general i de retruc a les persones joves tota l’activitat comercial que hi havia antigament a Pira.


A finals del mes de març i primers d’abril tindran lloc les gravacions de les entrevistes a la gent gran, aquestes realitzades per les persones joves de Pira interessades i amb el suport del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. A l’estiu sortirà a la llum tot el treball realitzat amb el suport d’un vídeo que serà entregat a l’Arxiu comarcal per ser consultat.

El treball de recuperació de la memòria oral forma part del projecte de l’Oficina Jove iniciat fa anys a Pira “Aprenem Junts” que vol ser un espai d’intercanvi d’experiències vitals entre persones grans i persones joves de Pira.
Participació