Consternació i dol als bombers per la tràgica mort de l'escalador de l'Albiol, Luís Manzaneda

Veí de l'Albiol, bomber i escalador professional, va patir aquest dimarts un tràgic accident al congost de Mont-rebei

Consternació per la mort de Luis Manzaneda, reconegut escalador i bomber.
Consternació per la mort de Luis Manzaneda, reconegut escalador i bomber. | TarragonaDigital
22 de març del 2023
Actualitzat a les 17:44h
"No hi ha paraules per descriure la teva pèrdua" o "Lamentem la mort d'un company del cos dels Bombers de Barcelona. Estem de dol", són alguns dels missatges que s'han pogut llegir a les xarxes socials per la mort del veí de l'Albiol, Luis Manzaneda, en un tràgic accident aquest dimarts al Congost de Mont-rebei.

Manzaneda era un bomber molt estimat dins el cos i, a més a més, la seva passió era l'escalada. De fet, era un professional d'aquesta pràctica i molt conegut dins del món. Aquest dimarts, Luis Manzaneda era a la zona del Congost de Mont-rebei per practicar salt base, però per causes que encara s'estan investigant, alguna cosa va fallar i va patir un tràgic accident.
 
 

Un apassionat de l'escalada

El salt base consisteix a llençar-se al buit i després activar un mecanisme per planejar i tocar terra amb un paracaigudes. Aquest dimarts alguna cosa va fallar i Manzaneda, de 42 anys i veí de l'Albiol, va impactar contra un penya-segat.

Ràpidament, es va activar la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter i efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), però quan van localitzar-lo i l'helicòpter va deixar els efectius a terra, en fer-li el reconeixement només van poder confirmar que era mort.

Un esport molt extrem

Luis Manzaneda, a més a més de ser bomber, era un reconegut escalador. Recentment, el 24 de novembre del 2022, va fer realitat un dels seus somnis: escala en modalitat solo integral la Punsola-Reniu al Cavall Bernat, a Montserrat.

Aquesta és una de les vies més clàssiques i emblemàtiques de Catalunya, i a la vegada la fita de Manzaneda va ser única perquè mai abans ningú havia ascendit en aquesta modalitat aquesta via des de la seva inauguració, l'any 1971.