La CUP de l'Arboç critica la «greu situació de segregació escolar» al municipi

El partit creu que l'escola Camp Joliu «distorsiona ​clarament l'oferta educativa»

Façana de l'escola Camp Joliu de l'Arboç.
Façana de l'escola Camp Joliu de l'Arboç. | Wikipedia
Redacció
28 de març del 2023
Actualitzat a les 12:35h
La CUP de l'Arboç ha denunciat en una nota de premsa la «greu situació de segregació escolar» que, a parer seu, hi ha al municipi, criticant «la inexistència de mesures per a fer-hi front per part de l'Ajuntament». Els cupaires assenyalen que el municipi té "només un centre públic i dos centres concertats" i fan referència a un recent estudi del Síndic de Gregues, que situa l'Arboç "entre els deu municipis catalans més grans de 5.000 habitants amb més segregació escolar interna de l’alumnat estranger a primària".

Des de la formació recorden que un dels centres concertats, el Camp Joliu, "continua segregant per raó de gènere en ple segle XXI, a més de tenir una orientació religiosa concreta". Un fet que "distorsiona clarament l'oferta educativa del municipi, fins al punt de fer impossible la garantia de l'accés a una educació en igualtat d’oportunitats", assenyalen.

"Situació de col·lapse" a l'escola Sant Julià

El partit indica que si el Camp Joliu no tingués el concert econòmic, "es justificaria la construcció d'un nou centre públic que garantiria un servei a l'alçada de la complexitat del municipi, tallant d'arrel la situació de segregació escolar". En aquest sentit, des de la CUP asseguren que l'escola Sant Julià es troba "en una situació de quasi col·lapse", amb "tres línies en molts dels cursos, i manca d'espai a l'edifici". 

El grup municipal de la CUP presentarà una moció al ple d'aquest dijous 30 de març per reclamar "l'impuls de mesures urgents per part de l'Ajuntament" i el compromís del Departament d'Educació de la Generalitat "d'adoptar mesures específiques per fer front a aquesta situació".