Redessa prepara una promoció d'entre 110 i 170 pisos al Mas Iglesias de Reus

La futura candidata de Junts per Reus, Teresa Pallarès, ho ha fet públic durant la presentació de Joan Carles Gavaldà com a número dos de la llista

L'Ajuntament de Reus fa anys que treballa el projecte, que finalment podria veure la llum
L'Ajuntament de Reus fa anys que treballa el projecte, que finalment podria veure la llum | Google Maps
28 de març del 2023
Actualitzat el 31 de març a les 10:25h
ACTUALITZACIÓ 31/03/2023 10.20h
La Junta de Govern de l'Ajuntament de Reus ha aprovat, aquest divendres, la cessió gratuïta per part del consistori a l'empresa municipal Redessa d'un solar. Es tracta de la finca del carrer Jaume Vidal Alcover número 24, al Mas Iglesias, davant mateix de la futura estació de Bellissens i de la biblioteca Pere Anguera. A la parcel·la s'hi han d'aixecar "entre 110 i 177 habitatges de protecció oficial de lloguer", una forquilla més àmplia que els entre 130 i 170 habitatges anunciats aquesta setmana.

Segons informa el consistori, l'Ajuntament i Redessa ja han fet una primera fase d'exploració al sector de la promoció urbanística. Apunten que la possibilitat ha despertat l'interès d'operadors privats per construir els blocs de pisos. La previsió és que aquest escenari s'exploti per mitjà d'una "col·laboració publicoprivada a través de la construcció d'un dret de superfície sobre aquest solar".

NOTÍCIA ORIGINAL 28/03/2023 14.43h

Redessa prepara una promoció d'entre 130 i 170 pisos al Mas Iglesias de Reus

Redessa té sobre la taula un projecte urbanístic per construir entre 130 i 170 pisos a la zona de Mas Iglesias. L'anunci l'ha fet l'actual regidora d'Habitatge de Reus i consellera delegada de l'empresa municipal, Teresa Pallarès, durant un acte preelectoral. També serà candidata a l'alcaldia per Junts per Reus, i ha mencionat el projecte d'habitatge durant la presentació del seu número dos, Joan Carles Gavaldà.

No n'ha donat gaire informació, més enllà d'anunciar que "aviat hi haurà una cessió de l'Ajuntament a Redessa per tirar endavant i treure la licitació d'un espai per a entre 130 i 170 habitatges". "Hi haurà una actuació urbanística de molt de nivell", ha assegurat, afegint que "des d'Urbanisme feia temps que es preparava aquesta operació". També ha detallat que fa temps —anys, segons apunten algunes fonts a TarragonaDigital— que es busquen fórmules per impulsar aquesta promoció urbanística.

Segons ha apuntat Pallarès, la licitació podria interessar especialment a les cooperatives i entitats del tercer sector. Ha admès que havia optat per anunciar-ho aquest dimarts —en el marc d'un acte preelectoral i no de govern—, perquè "pel procés d'eleccions, a partir del 3 d'abril no es poden fer segons quin tipus d'actes". Ha afegit que "ho deixo dit perquè no ha sigut feina d'un dia per l'altre, sinó que fa temps que hi treballem".

El cas és, justament, que la llei electoral no permet que els Ajuntaments facin anuncis, inauguracions i presentacions similars des de la convocatòria oficial de les eleccions, prevista per al 3 d'abril. Ni ella ni altres fonts oficials del govern de Reus han volgut donar-ne més detalls. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, es tracta d'un projecte que fa anys que es treballa i que necessita que hi hagi una inversió privada perquè sigui viable.
 

Joan Carles Gavaldà serà el número dos de Teresa Pallarès a la llista de Junts per Reus Foto: Jordi Olària Gras

 

Joan Carles Gavaldà, número dos de Junts per Reus

Teresa Pallarès ha fet l'anunci durant l'acte de presentació de Joan Carles Gavaldà com a número dos de la llista electoral de Junts per Reus. Una presentació que s'ha fet, precisament, des de la zona on s'ha de construir la futura estació de Bellissens, a la part sud de Mas Iglesias. El número dos de Junts era l'última de les grans incògnites que quedava per desvelar a l'escenari electoral reusenc, a l'espera que aquesta mateixa setmana el PSC acabi de presentar els dotze primers llocs de la seva llista.

Pel que fa a Junts, ja havia presentat els números del tres al deu, però no el segon integrant de la butlleta. Una dinàmica amb la qual "en cap moment pretenia generar grans expectatives", ha afirmat la futura alcaldable, Teresa Pallarès. Joan Carles Gavaldà és "un arquitecte i urbanista de prestigi a la ciutat", segons l'ha presentat la futura cap de llista.

Ha assegurat que "en aquest moment falta donar un impuls urbanístic, que és la base d'aquest projecte". Pallarès no s'ha referit només a aquest punt concret, sinó a tota la ciutat en general. Ha continuat presentant Gavaldà com "una persona implicada en el teixit associatiu de la ciutat, vinculat al CN Reus Ploms i també és soci d'Òmnium".

També va ser, ha afegit, "un dels impulsors de l'Associació de Veïns de la Mineta". El barri, situat a la zona nord de Reus, manté un pols amb l'actual govern municipal per les llicències atorgades a empreses de logística —especialment amb ERC, que lidera les àrees en qüestió—. Joan Carles Gavaldà s'ha mostrat agraït per la confiança que Pallarès i Junts han dipositat en ell a l'hora d'oferir-li el segon lloc de la llista.

Ha aplaudit la feina feta aquest mandat pel govern municipal i s'ha mostrat segur "que aquest pròxim mandat no serà fàcil". Tot i això, assegura que Junts per Reus "formem un equip preparat, cohesionat i, sobretot, amb una gran il·lusió". Considera que l'Ajuntament s'haurà d'enfrontar a grans reptes els pròxims anys, com el canvi climàtic o l'habitatge.
 

Junts per Reus ha presentat fins al número 10 de la seva llista electoral Foto: Junts per Reus

 

Aleix Torné, Mònica Bellido i Jaume Piñol completen els deu primers llocs de Junts per Reus

Aquest mateix dilluns, la formació ha anunciat els números vuit, nou i deu de la llista electoral per a les municipals del 28 de maig. Seran, respectivament, Aleix Torné, Mònica Bellido i Jaume Piñol. Torné és graduat en Dret amb un postgrau en Informació i Assessorament Financer, i es dedica professionalment a la banca.

Bellido és educadora infantil, formada en autisme i, de fet, coneguda a la ciutat com a impulsora de l'associació Supera't per a persones amb trastorn de l'espectre autista. És membre de diverses entitats cultural i festives reusenques i, actualment, càrrec de confiança del partit a l'Ajuntament. Pel que fa a Piñol, és tècnic superior en prevenció de riscos laborals i ha estudiat gestió comercial i màrqueting.

És supervisor de seguretat laboral i professor en una escola de seguretat. Implicat en el teixit associatiu local, ha format part d'entitats diverses, entre les quals destaquen la Confraria de Sant Pere Apòstol i l'Associació de Veïns del Carrilet.