1 de 10
Societat

Els treballadors d'IQOXE es planten i anuncien dues jornades de vaga

El sindicat CCOO denuncia la "persecució sindical" de l'empresa i exigeix "la readmissió immediata de Fran Pizarro"

La vaga a IQOXE durarà dos dies. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de març de 2023 a les 14:04 |
El sindicat de CCOO d'Indústria ha anunciat que els treballadors d'IQOXE faran vaga els pròxims dies 12 i 14 d'abril per "exigir a l'empresa la readmissió immediata de Fran Pizarro" i perquè "cessin en la seva persecució sindical contra CCOO".

Aquesta és una de les moltes accions que els treballadors de l'empresa han estat duent a terme en les últimes setmanes per l'acomiadament de Pizarro, representant sindical a la planta. 


Les jornades de vaga seran dues aturades de 24 hores segons ha informat el sindicat, les quals començaran a les 6 del matí i acabaran a les 6 del matí del dia següent. No descarten també fer "alguna acció informativa per denunciar la repressió sindical d'IQOXE" i han fet una crida a la resta de la plantilla a "sumar-se a les dues jornades de vaga".

Tallen l'N-340 en una manifestació


Prop de 200 persones ha van tallar el dimecres, 29 de març a la tarda durant una hora, la carretera N-340 a l'alçada del barri de Bonavista per protestar contra l'acomiadament del president del comitè d'empresa d'IQOXE, Fran Pizarro.


El cessament es va produir la setmana passada després que el representant dels treballadors agredís un altre sindicalista d'UGT durant una reunió. Pizarro ha explicat que està "recopilant informació" per denunciar l'empresa per acomiadament improcedent els pròxims dies. El secretari general d'indústria de CCOO a Tarragona, José Manuel Martín, ha indicat que es tracta d'un cas de "repressió sindical" i ha demanat la "readmissió immediata" de Pizarro.

L'expresident del comitè d'empresa ha insistit que la seva lluita sindical ha "influït" en l'acomiadament i ha recordat que també és el responsable de salut laboral d'indústria de CCOO a Tarragona. Tal com preveu la llei, Pizarro ha avançat que presentarà un recurs judicial en els pròxims vint dies hàbils.


Martín ha qualificat de "picabaralla" l'agressió de Pizarro a un altre company del comitè d'empresa i ha assegurat que ha estat "l'excusa" de l'acomiadament. El secretari d'indústria de CCOO ha manifestat que en cap cas es tracta d'una "falta molt greu" com diu l'empresa.

21 denúncies contra IQOXE


Martín ha explicat que des de l'explosió d'IQOXE el 2020 on van morir dos treballadors i un veí de Torreforta, el sindicat ha presentat fins a 21 denúncies contra l'empresa a inspecció de treball. Dues d'aquestes són per "persecució sindical", una altra per "vulneració del dret de vaga" i la resta per qüestions relacionades amb la seguretat.
Participació