1 de 10
Alt Camp

El Centre de Lectura de Valls reprèn la seva activitat després de «patir un espoli»

L'entitat ha establert un acord de col·laboració amb el Institut d’Estudis Vallencs per portar a terme les activitats de la nova etapa

Antiga seu del Centre de Lectura de Valls | Centre de Lectura de Valls
per Albert Oliva, Valls | 31 de març de 2023 a les 10:02 |
El Centre de Lectura de Valls ha reprès l'activitat cultural després d'uns mesos d'inactivitat. El passat dijous dia 16 de març, la sala d'actes de l’Institut d’Estudis Vallencs va acollir la projecció del documental 'Les Set Caixes', sobre el llibre del mateix títol, de Dory Dontheimer Heilbrunner.

La barcelonina d'origen alemany que va descobrir el seu passat familiar jueu gràcies a la documentació que va trobar en unes caixes al pis dels seus pares quan va morir la seva mare. Això va passar el 2002 i, des d'aleshores, la Dory no ha parat d'investigar sobre el seu passat i de contactar amb els seus parents, descendents dels avantpassats jueus, assassinats pel nazisme. Ella mateixa va escriure el llibre, del que ja porta moltes edicions i ha estat traduït al castellà i angles. Ara, la seva història familiar arriba a la pantalla.


Segons l'entitat vallenca, aquest acte ha servit per encetar una nova etapa de l’activitat del Centre de Lectura de Valls, una entitat cultural molt arrelada a la ciutat en els seus 160 anys d’existència. «Malauradament, hem estat uns mesos inactius degut a l’espoliació del patrimoni de l'entitat», expliquen. Concretament, el Centre de Lectura ha hagut d'abandonar la històrica seu social del carrer de la Cort i, també, el segon local provisional situat a tocar de la plaça del Blat.

Per aquest motiu, i amb la nova etapa, l'entitat ha establert un acord de col·laboració amb el Institut d’Estudis Vallencs per portar a terme les activitats a la sala d’actes d‘aquesta associació vallenca. Properament celebrarà un cicle amb el títol “Reflexions sobre l’eutanàsia”, el dijous 20 d’abril, 4 i 18 de maig, i 1 de juny. Hi intervindran els senyors Oriol Pérez i Treviño, Marc Molins i Albert Pons, i els Drs. Miquel Domènech i Marc Antoni Broggi. 
Participació