El Vendrell activa una unitat policial per a fer actuacions «més contundents»

Són agents de suport per actuacions de prevenció de desordres públics o aldarulls

La nova Unitat de Suport Especial (USP) de la policia del Vendrell.
La nova Unitat de Suport Especial (USP) de la policia del Vendrell. | TGNDigital
03 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:00h
La Policia Municipal del Vendrell ha presentat aquest dilluns 3 d'abril la seva nova Unitat de Suport Especial (USP), un destacament de deu agents que fan tasques de "suport en intervencions on cal més contundència", segons la regidora de l'àrea, Luz Ramírez. Són deu agents que tenen un equipament especial que els distingeix de la resta i que poden fer de reforç en situacions que se'ls requereixi.

Ramírez ha destacat que el seu àmbit d'actuació s'engloba en "els desordres públics, les incidències en actes públics o les ocupacions en calent", entre d'altres. Tot i que la regidora ha rebutjat que aquesta sigui una unitat similar als "antiavalots" dels Mossos d'Esquadra, sí que ha apuntat que el seu objectiu és donar "més seguretat" als veïns. 

En aquest sentit, Kenneth Martínez, alcalde de la ciutat, ha recordat que les competències de seguretat ciutadana continuen depenent dels Mossos, però ha afegit que aquesta unitat actuarà en "aquelles activitats que se surten de les ordinàries". Un reforç que s'ha pogut establir a partir d'una "reorganització" interna del cos, que ha permès posar "més agents al carrer i menys als despatxos", en paraules del batlle.

Dos mesos en actiu

El sots-cap de la policia del Vendrell, Abelardo Moreno, ha repassat algunes de les actuacions que ha fet la unitat en els dos mesos que fa que està activa. La USP ha practicat dinou detencions, ha confiscat armes blanques i substàncies estupefaents, i ha fet tasques de control en "punts calents", com ara els exteriors de les estacions de tren. Està previst que aviat disposin de la seva pròpia furgoneta.
 
La nova unitat policial ja fa dos mesos que està activa.

La nova unitat policial ja fa dos mesos que està activa. Foto: TGNDigital