Tarragona vol visibilitzar la tasca de les cooperatives amb un mes d'activitats temàtiques

El mes del Comerç Just i l'Economia Social de Tarragona comptarà amb dues fires i una desena d'activitats que s'allargaran fins a finals de maig

Durant els mesos d'abril i maig s'han organitzat diverses activitats a Tarragona.
Durant els mesos d'abril i maig s'han organitzat diverses activitats a Tarragona. | TarragonaDigital
11 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:54h
El mes del ComerçJust i l'EconomiaSocial de Tarragona vol visibilitzar la tasca de les cooperatives del territori, així com els seus serveis i valors. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament, l'Ateneu Cooperatiu Coopcamp, La Teulada i Setem organitzaran activitats durant l'abril i el maig. En destaquen, la Fira de l'EconomiaSolidària del Camp de Tarragona (FESCT) el pròxim 15 d'abril, així com la Festa del ComerçJust i la Banca Ètica, el 12 de maig.

Els esdeveniments oferiran música, activitats familiars i representacions teatrals, entre altres. A més, enguany, l'Associació La Teulada suma diverses activitats com un 'escape room', una visitateatralitzada al nou espai de l'entitat o una trobada per reparar petits electrodomèstics.

La FESCT donarà el tret de sortida a la celebració del mes del ComerçJust i l'EconomiaSocial aquest dissabte a la plaça Corsini de Tarragona. Ho farà amb jocs infantils, tallers de contes, tast de vins i formatges i un vermut musical, entre altres.

Una de les novetats d'enguany és que totes les activitats del programa estan impulsades per entitats de la ciutat. De fet, estan cridades a participar-hi una setantena de cooperatives i associacions, segons ha explicat el regidor de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Manel Castaño. 

Unes jornades que arriben amb novetats


Les activitats al voltant de l'economiasocial i solidària continuaran el dilluns 17 d'abril a la tarda a la plaça Anselm Clavé. L'objectiu de l'Associació La Teulada és transmetre els valors del cooperativisme a través d'un 'scape room', de jocs de taula, de capses d'aprenentatge i d'un racó de lectura. L'entitat també ha organitzat una visitateatralitzada al nou local situat al carrer Pin i soler el divendres 5 de maig i altres activitats que aniran anunciant a través de les xarxes socials.

Enguany, la Festa del ComerçJust i la BancaÈtica – que arriba a la 22a edició – coincideix amb el Dia Internacional del Comerç Just celebrat el 12 de maig. També a la plaça Corsini de Tarragona s'han organitzat un conjunt d'activitats amb l'objectiu d'impulsar "un model transformador, amb pràctiquescomercials i internacionals justes, salaris i preus dignes, sense treball infantil ni discriminació, amb igualtat de gènere i llibertat d'associació i amb cura del medi ambient", segons ha explicat el representant de Setem, Josep Naval.

Nova edició del Tarragona Economia Social i Solidària


Paral·lelament, des de Tarragona Impulsa iniciaran en les pròximes setmanes la tercera edició del Tarragona EconomiaSocial i Solidària (TESS). Es tracta d'un programaformatiu adreçat a projectes emprenedors amb una idea de negoci sota els principis de l’economia social i solidària i "que vulguin consolidar-se com a cooperatives", segons ha anunciat Castaño.