Acta d'infracció «molt greu» a Dow Chemical per vulnerar la llibertat sindical

CCOO denuncia que no van permetre entrar a la companyia als assessors: "Els sindicats majoritaris molestem"

L'entrada principal a la planta de l'empresa Dow Chemical, en una imatge d'arxiu
L'entrada principal a la planta de l'empresa Dow Chemical, en una imatge d'arxiu | ACN
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:10h
Inspecció de Treball ha obert una acta d'infracciómoltgreu a DowChemical per infringir la Llei orgànica de llibertatsindical. CCOO va presentar una denúncia aquest gener arran de la denegació de l'accés dels assessors de CCOO i UGT a una reunió entre la cúpula directiva i el comitè d'empresa, així com en la reunió prèvia d'aquesta, tot i que ambdós sindicats hi tenen representació.

"Ens haurem de personar per veure quin és el valor de la sanció, demanem que hi hagi llibertatsindical perquè sembla que els sindicats majoritaris molestem a Dow", ha afirmat José Martín, secretari general de CCOO d'Indústria de Tarragona. Des del sindicat valoren positivament l'informe d'Inspecció de Treball i insten l'empresa a rectificar.

L'empresa argumenta un "malentès"


Al gener, l'empresa va argumentar que es tractava d'un "malentès", ja que els sindicalistes no havien presentat la documentació necessària per accedir a les dependències de la multinacional, la qual se'ls hi havia requerit prèviament.

"Si hagués estat un malentès, Inspecció de Treball no els hagués sancionat amb una falta molt greu, l'empresa al·legava que no tenia constància que el company que havia d'entrar fos un cas electe, no ho van ni preguntar i es va posar l'impediment el mateix dia", ha explicat Martín. 

Per tot plegat, des del sindicat han instat la direcciórectificar "aquesta actitud i pràctiques", perquè, sostenen, suposen una vulneració dels drets fonamentals tant de la plantilla com dels seus representants.