El Govern anuncia un acord per «falcar l'aposta estratègica» per l'hidrogen verd

L'anunci l'ha fet la consellera Meritxell Serret en una trobada amb el cos consular al Port de Tarragona

Imatge de la trobada de la consellera Meritxell Serret amb el cos consular al Port de Tarragona.
Imatge de la trobada de la consellera Meritxell Serret amb el cos consular al Port de Tarragona. | Departament d'Acció Exterior
14 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:32h
El Govern signarà les pròximes setmanes un acord que preveu la creació d'un grup de coordinació interdepartamental en descarbonització de la indústria i la mobilitat, i impuls de l'hidrogen, amb representació de tots els departaments.

Ho ha anunciat la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, durant una trobada amb el cos consular de Barcelona al Port de Tarragona. Durant la reunió, s'ha presentat als diplomàtics la iniciativa de la Vall de l'Hidrogen Verd de Catalunya.

En aquest marc, també s'inclourà el Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria que s'ha de desenvolupar al voltant del complex petroquímic de Tarragona. Serret ha assegurat que d'aquesta manera es vol "falcar l'aposta estratègica" per l'hidrogen verd.

La consellera ha insistit que es vol acompanyar "més i millor" la iniciativa de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya. Serret ha indicat que és una "oportunitat" per avançar cap a la transició energètica.
 

"Visió global en la recerca de solucions"

Meritxell Serret ha apuntat que reunions com la d'aquest divendres amb el cos consular serveixen per "detectar línies de complicitats" i "d'inversions comunes". "Hem de tenir sempre la visió global en la recerca de solucions", ha dit Serret referint-se a la transició energètica.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que el "marc prioritari" del Govern a l'hora de desenvolupar-les és Europa i la Mediterrània.