El PP de Tarragona presenta una renovada llista electoral: trencament total

Maria Mercè Martorell lidera una candidatura que deixa fora José Luis Martín, actual portaveu de la formació popular

Imatge de la candidatura del PP de Tarragona de cara a les eleccions municipals del 28 de maig.
Imatge de la candidatura del PP de Tarragona de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. | Antonio Ramos
18 d'abril del 2023
Actualitzat el 19 d'abril a les 0:07h
El Partit Popular de Tarragona ha presentat aquest dimarts a la tarda la seva renovada llista electoral de cara als comicis del 28 de maig. Maria Mercè Martorell lidera una candidatura gairebé nova en què no hi ha l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament, José Luis Martín, ni cap de les seves persones de confiança durant els dos últims mandats.

En canvi, sí que hi ha l'actual regidora Elisa Vedrina, que ocupa la segona posició d'una llista que es completa, en el seu pom de dalt, amb tres independents: l'arquitecte Álvaro Batlle (3), la professora de la URV Marta Serrano (4) i l'enginyer informàtic Óscar García (5).

La llista, que presenta cinc independents en les nou primeres posicions, compta també amb dues persones que van ser regidors del PP en anteriors mandats: el president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz (7), i Pilar Juárez (11).
 

"Aquesta és la millor llista que podíem tenir"

Martorell ha explicat que "presentem una important renovació de la llista, amb perfils molt variats i gent amb ganes de treballar per Tarragona". La candidata dels populars ha afirmat que "aquesta és la millor llista que podíem tenir". Sobre les absències, ha dit que "encetem una nova etapa després d'una altra que ha durat 16 anys".

En aquest sentit, ha afegit que "des del partit se'm va fer l'encàrrec d'una renovació i així ho he fet". Preguntada sobre la no presència de José Luis Martín en la llista, ha assegurat que "li vaig reservar el lloc 27, però ell ho va declinar".

Martorell ha assegurat que manté una bona relació amb el president del PPC, Alejandro Fernández, i amb José Luis Martín, amb qui ha assegurat que va parlar aquest dilluns.

Finalment, ha manifestat que "tindrem un bon resultat", alhora que ha recordat que el seu programa electoral té com a eixos centrals "la seguretat, la neteja i la millora dels espais públics".
 

El PP de Tarragona trenca amb el passat

L'elecció de Maria Mercè Martorell com a cap de llista del PP a Tarragona es va fer el passat mes de gener i va suposar tota una sorpresa, ja que tot indicava que José Luis Martín, hereu d'Alejandro Fernández, repetiria com a alcaldable. La decisió es va prendre des de Madrid i va suposar tota una declaració d'intencions de trencament que ara s'ha confirmat ara amb la llista electoral.

L'absència de José Luis Martín en la llista no és l'única, ja que tampoc hi ha cap de les seves persones de confiança durant el mandat 2015-2019 com els exregidors Josep Acero i Inma Rodríguez, actualment assessora dels populars a l'Ajuntament de Tarragona. Cal destacar que de la llista de 2019 només repeteixen cinc dels 27 candidats

Cal recordar que Martorell va ser regidora del PP a l'Ajuntament de Tarragona entre 1999 i 2007, sent regidora de Patrimoni quan la ciutat va rebre la distinció Patrimoni de la Humanitat. La seva etapa va acabar abruptament per un enfrontament amb Alejandro Fernández i va arribar a estripar el carnet del partit.

Ara, 16 anys després de la seva marxa per la porta del darrere, Maria Mercè Martorell ha tornat "a casa meva" per intentar que el PP millori els resultats de l'any 2019, quan els populars van obtenir 3.561 vots i dos regidors.