La Bisbal del Penedès publica un llibre pel centenari de l'edifici vell de les escoles

El municipi presenta un ampli programa d'activitats per la diada de Sant Jordi

La Bisbal ha dedicat un llibre a l'edifici vell de les escoles bisbalenques.
La Bisbal ha dedicat un llibre a l'edifici vell de les escoles bisbalenques. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
Redacció / M.G.
19 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:59h
La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha preparat un ampli programa d'actes amb motiu de la diada de Sant Jordi. Un dels més destacats és la presentació del llibre que ha editat el mateix consistori amb motiu del centenari de l'edifici vell de les escoles bisbalenques

'Memòries escolars. Converses i records de l'escola de la Bisbal en el centenari de l'edifici' es presentarà el dissabte 22 d'abril a les 18.30 hores al pati de l'escola vella. Es tracta d'un volum que conté més de mig centenar d'entrevistes que ha fet la periodista local Sònia Ferrer, així com informació històrica que ha confeccionat l'historiador local Jordi Ferran. També s'han inclòs documents, fotografies, records i treballs manuals, molts d'ells cedits per particulars que han anat al centre.

Altres actes de Sant Jordi 2023

Les activitats de Sant Jordi començaran, però, el dijous 20 a les 18.00 hores a la biblioteca, amb l'espectacle de contes familiars 'Llegendes de dracs', a càrrec d'Ingrid Domingo. La resta d'actes es faran el mateix diumenge 23 d'abril, començant a les deu del matí amb les parades literàries i de roses que es posaran a la plaça de l'Església. A les 11.30 hores es lliuraran els premis del concurs literari infantil al pati de l'escola vella, amb una actuació musical de Landry el rumbero. 

La plaça de l'Església també acollirà a la una del migdia l'obra 'Tú (Yo): El sentir de un segundo' del bisbalenc Sergio Martín. També hi haurà les parades de l'autor local Júlio Calderón, la de llibres de segona mà de l'Associació de Dones La Roca Foradada, i l'estand de la regidoria de Cultura amb els llibres publicats per l'Ajuntament. A les 13.30 hores es farà una xatonada popular a la mateixa plaça, organitzada per La Roca Foradada.

Finalment, a les 18.30 hores, el pati de l'escola vella acollirà el lliurament de premis del 15è Concurs Literari de Sant Jordi, presentat per l'humorista Ferran Aixalà. Els actes de la diada es tancaran amb el concert 'Tribut a Núria Feliu'.