Nova nit de baralles a la 'zona zero' dels aldarulls a Reus

En poques hores es va requerir la presència policial als carrers pròxims a la Pensió Suiza fins a tres vegades

Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir.
Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir. | Cedida
25 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:28h
Els cossos policials gairebé podrien deixar una unitatpermanent als carrers de la zona pròxima a la PensióSuïssa de Reus. Aquesta àrea s'ha convertit des de fa temps en la nova 'zonazero' dels petits aldarulls, tot i que en les últimes setmanes han pujat de to, segons han explicat els veïns i veïnes a TarragonaDigital.

La nit del 24 d'abril i la matinada d'aquest dimarts, 25 d'abril, tant Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana de Reus van haver d'intervenir en fins a tresocasions en poqueshores. Una situació que genera un extremmalestar als veïns i veïnes, així com als comerciants.

«Tenim un problema i gros en aquesta zona», asseguren alguns dels veïns, els quals són testimonis en múltiples ocasions a la setmana dels aldarulls. Durant la nit i matinada d'aquest dilluns, la policia va fer acte de presència per diverses baralles: primer entre dues persones, però en última instància van ser fins a una desena els implicats en una batussa al carrer entre individus que presentaven símptomes d'haver begut.

Narcopis a tocar del carrer Ample


La Travessera de SantAntoni i la Travessera de SantPau, a tocar del carrer Ample i de la Pensió Suïssa, són dos dels carrers que habitualment concentren aquests petits successos. Tanmateix, segons els veïns de la zona, en les últimes setmanes alguns dels incidents han anat pujant de to
 

Una de les gairebé rutinàries actuacions de la policia a la zona. Foto: Cedida



A més a més, un edifici de la Travessera de SantAntoni s'hauria convertit en la seu d'un narcopis. De fet, aquesta matinada hi va haver una barallamultitudinària just davant d'aquest immoble en la qual hi van intervenir quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Increment de la inseguretat entre els veïns


Els individus que freqüenten aquesta àrea és habitual veure'ls durant les hores de dia també a la zona del MercatCentral de Reus. Alguns d'ells també passen les jornades al ParcSantJordi o a la plaça del pintor Ferré Revascall, i quan el Sol s'amaga, habitualment acaben a la PensióSuïssa o a l'edifici de la Travessera de SantAntoni, escenaris dels usuals aldarulls.

En les últimes setmanes, alguns dels petitsincidents a la zona han pujat de to quan els inquilins han increpatpersones a la via pública o les baralles s'han fet més freqüents. També han comprovat com l'intercanvi de drogues a la viapública i a plena llum del dia s'ha fet més habitual, així com la venda de susbtàncies a turistes que visiten la ciutat, entre d'altres.

Des dels Mossos d'Esquadra asseguren a TarragonaDigital que són incidents sense massa transcendència, i desconeixen si a la zona s'hi ha instal·lat un pis que s'utilitzaria per a l'intercanvi i el consum de drogues. En la mateixa línia es mou la Guàrdia Urbana de Reus, tot i que es coneix bé els carrers de la zona perquè han d'actuar-hi pràcticament cada setmana.

Sigui com sigui, la sensació d'inseguretat és evident i els incidents ja gairebé rutinaris. Els veïns de la zona es mouen entre la resignació i la por, mentre esperen una solució que sembla que no arriba mai.