Una vintena de pobles de Tarragona ja saben qui serà alcalde o alcaldessa

En 21 municipis i una EMD només s'ha presentat una llista electoral, deixant en intranscendent la cita amb les urnes del 28M

En alguns municipis de Tarragona ja saben qui serà alcalde o alcaldessa abans de les eleccions.
En alguns municipis de Tarragona ja saben qui serà alcalde o alcaldessa abans de les eleccions. | TarragonaDigital
26 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:12h
Aquest dimecres s'han publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) les candidatures provisionals a les eleccions municipals que se celebraran el pròxim 28 de maig. En aquest sentit, alguns municipis de la demarcació no hauran d'esperar a aquell dia i ja coneixen qui serà el seu nou alcalde o alcaldessa.

Es tracta de pobles petits, situats en zones de l'interior, en els quals només s'ha presentat una llista electoral als comicis i que, per tant, ja saben qui serà el seu nou alcalde o alcaldessa. En total, a la província de Tarragona hi ha 21 municipis i una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) que es troben en aquesta situació.
 

El Priorat, l'Alt Camp i la Conca, les comarques en què més casos hi ha

A la comarca del Priorat, fins a cinc municipis ja coneixen qui liderarà el consistori en el mandat 2023-2027, ja que només s'ha presentat una única llista. Es tracta dels pobles de Bellmunt del Priorat, els Guiamets, Poboleda, Porrera i Ulldemolins. A l'Alt Camp, la situació es dona a Figuerola del Camp, la Riba, Nulles i Puigpelat, així com a Picamoixons —EMD de Valls—.

A la Conca de Barberà, també s'ha presentat una única llista en quatre pobles: Blancafort, Barberà de la Conca, Pira i Solivella. Al Baix Ebre hi ha tres viles en què es viu aquesta anècdota: Aldover, Paüls i Xerta. Mentre que al Tarragonès, hi ha dos municipis —Salomó i Vespella de Gaià— que ja saben qui serà el màxim representant municipal.

Finalment, al Baix Camp, a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre la situació es dona en només un poble, concretament a Vilaplana, la Pobla de Massaluca i la Palma d'Ebre, respectivament.