Dues candidatures de la CUP del Camp impugnades «per massa dones»

Es tracta de les llistes de Valls i la Selva del Camp

Imatge de Pere Vidal, el candidat de la CUP de Valls
Imatge de Pere Vidal, el candidat de la CUP de Valls | Albert Oliva
02 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:38h
Les Juntes Electorals de Zona de Valls i Reus han comunicat irregularitats a les llistes de la Candidatura d’Unitat Popular de Valls i de la Selva del Camp. Concretament, no es compleix el percentatge de candidats homes que marca l’article 44 bis de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que estableix que en municipis de més de 3.000 habitants s’ha de complir amb la representació mínima del 40% de cada sexe.

Ambdues candidatures presenten un percentatge més alt del 60% de dones i, per tal de poder concórrer els comicis, han hagut d’intercanviar dones de la candidatura amb homes suplents.

Des de la CUP, denuncien que la Junta electoral no està compromesa amb el canvi social feminista. «Assenyalem que caldria tenir en compte la interpretació històrica i ontològica sobre l’objecte de l’article de 44  bis de la LOREG, considerant que la seva motivació era la discriminació positiva per superar la infrarepresentació de les dones».
 
Afegeixen que «les lleis de quotes el que haurien de fer és garantir un mínim de representació de gènere, revertint la infrarepresentació d’aquelles que històricament no han pogut participar dels espais de decisió política. En cap cas poden posar límits a la presència de dones, o de candidates que no es reconeguin com a homes».
 
«L’absurditat de la impugnació demostra la hipocresia d’un sistema incapaç de superar les estructures patriarcals i que retorça les normes elaborades per a garantir la presència de dones en espais de poder institucional per a limitar la seva emancipació», conclouen des del partit.