Els olis de l'empresa bisbalenca Torclum reben un premi internacional

El seu lot de dotze olis aromatitzats ha estat distingit als 'World Food Gift Challenge 2023'

Jordi Pascual i Ester Andreu, de Torclum.
Jordi Pascual i Ester Andreu, de Torclum. | Cedida
Redacció
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:21h
L'empresa de producció d'oli Torclum de la Bisbal del Penedès ha rebut el premi 'Best Storytelling' al World Food Gift Challenge 2023, un certamen que guardona els millors aliments i productes per regalar. El jurat del concurs ha distingit el seu producte 'Pack Masia', que inclou dotze olis aromatitzats d'aquesta marca artesana.

A la cerimònia celebrada a l'illa grega de Kos, s'ha reconegut la capacitat de Torclum "de narrar la història dels seus productes artesanals i del territori d'on provenen, a través de la seva imatge de marca i presentacions originals". El lot guardonat inclou dotze olis d'oliva verge amb sabors vinculats al Mediterrani, com l'all, els ceps, la tòfona, la farigola o el romaní. La presentació inclou una capsa reciclable en forma de masia, junt amb històries que acompanyen cada varietat.

El procés de disseny, de producció d'embalatges i d'impressió dels productes de l'empresa bisbalenca es fa amb proveïdors locals, segons la filosofia de quilòmetre zero que mantenen. "El nostre objectiu ha estat sempre promoure la gastronomia de la nostra regió, destacant la riquesa del territori i el valor dels productes que s'hi elaboren", han explicat els dos propietaris de Torclum, Ester Andreu i Jordi Pascual.

Afegeixen que, darrere dels seus productes, "sempre hi ha una història que intentem transmetre els consumidors, com a part de l'experiència". El certamen està impulsat per la Plataforma de Regions Gastronòmiques del Món i l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). En aquesta edició hi han participat una trentena de productors de vuit regions gastronòmiques europees.