Dolors Carreras: «L'urbanisme és clau per crear més activitat econòmica a Cunit»

La candidata del PSC a Cunit respon el qüestionari de TarragonaDigital pel 28-M

Dolors Carreras es manté com a candidata del PSC a Cunit.
Dolors Carreras es manté com a candidata del PSC a Cunit. | Cedida
10 de maig del 2023
El PSC de Cunit manté com a candidata aquest 2023 a Dolors Carreras, una política històrica al municipi, que ja va ocupar l'alcaldia entre el 1996 i el 1998, i entre el 1999 i el 2007. Aquell any va ser inhabilitada per un període de set anys per no convocar un ple. El seu retorn a primera línia va tenir lloc el 2019, assolint de nou la victòria.

Un pacte amb Impulsem Cunit va suposar el repartiment de l'alcaldia dos anys per cada partit. Aquestes són les respostes que Carreras ha donat al qüestionari de TarragonaDigital.

—Quina ha de ser la principal prioritat de Cunit el pròxim mandat?
—Cunit es troba en un moment en el qual cal aconseguir un creixement econòmic, sostenible i socialment equitatiu per Cunit.

—Com s'ha de lluitar contra la regressió de litoral?
—S'ha d'apostar clarament per la renaturalització de l'espai i compatibilitzar l'ús lúdic amb l'ecosistema de la zona. Les platges són un dels nostres principals actius i hem de continuar apostant per una gestió sostenible de tot el nostre litoral.

—Creu que s'han de mantenir els espigons?
—Sí, rotundament. Els espigons són estructures indispensables per poder conservar les nostres platges, tenint en compte que, si mirem tant a ponent com a llevant, tenim el Port de Segur de Calafell i el de Vilanova que alteren els corrents marins. Per tant, els espigons són necessaris.

—Veu encertada la nova zona taronja del barri marítim?
—La nova zona taronja era necessària per garantir la rotació de vehicles en les èpoques de l'any de més afluència i també per afavorir les activitats a la platja.

—Creu que cal ampliar l'illa de vianants del centre?
—Crec que sí, sempre que es disposi de les places d'aparcament suficients al voltant.

—És factible el projecte d'impulsar una llacuna per fer surf en l'actual context de sequera?
—Aquest projecte és molt interessant per Cunit perquè, a més de ser sostenible, suposa beneficis en la creació de llocs de feina, com a atractiu turístic, esportiu i com a element dinamitzador de l'economia local. A més, en l'àmbit patrimonial, permet recuperar la Masia modernista de Cal Pla amb els seus jardins. És un projecte absolutament respectuós amb el medi ambient. De tota manera, el tràmit ambiental del projecte ens indicarà quines mesures són necessàries en el context actual.

—Com ha de ser el nou contracte de recollida de residus i per quin model aposta el seu partit?
—L'aposta és millorar la gestió dels residus des de cada domicili, reciclant i separant correctament i afavorint la disminució de costos. El porta a porta en algunes zones combinat amb el contenidor tancat esperem que millorin les xifres de reciclatge. 

—Cal fer un nou POUM de forma immediata a Cunit?
—Jo crec que el POUM de Cunit s'ha de desenvolupar i ajustar en tot allò que calgui, com s'ha fet amb el PDU. Com ja he dit, cal promoure que es creï una major activitat econòmica, l'urbanisme és una peça clau per aconseguir-ho.

—Què s'ha de fer a la Plana del Castell?
—Aquest és un espai central i d'oportunitats per Cunit. Hi ha previst un gran parc urbà que vol ser referent al municipi i un lloc de trobada per tothom a més d'un reforç pel nucli antic i que donarà centralitat envers l'estació de ferrocarril.

—Què pot fer l'Ajuntament per acabar amb els atropellaments a la C-31?
—La C-31 té molt recorregut de millora, des de l'enllumenat, els laterals, la vegetació i actuacions que regulin millor la velocitat, per poder convertir-la en travessia urbana.