Junts per Reus es presenta com l'única alternativa a un govern del PSC

El míting central de campanya ha servit per insistir en aquesta idea i en reivindicar obra de govern i projectes anunciats

Junts per Reus ha celebrat el seu míting central a la plaça del Prim aquest dissabte al vespre
Junts per Reus ha celebrat el seu míting central a la plaça del Prim aquest dissabte al vespre | Jordi Olària Gras
20 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:57h
Junts per Reus enceta l'última setmana de campanya electoral animant la militància a fer un darrer esforç per convèncer el seu entorn. La plaça del Prim ha sigut, aquest dissabte, l'escenari del míting central del partit, amb l'exconseller Jaume Giró com a cap de cartell acompanyat de l'actual alcalde, Carles Pellicer, i l'alcaldable del partit, Teresa Pallarès.

"Prometo intentar no equivocar-me i que el subconscient em faci una mala passada", ha començat l'acte l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Una clara referència a un comentari fet durant el darrer míting en el qual va dir que, a les pròximes eleccions municipals, cal que guanyi "Convergència i Unió". El seu discurs ha volgut ser un clam per convèncer reusencs de cara al 28 de maig.

Ha animat el públic a fer un darrer esforç de campanya convencent el seu entorn que votin Junts per Reus. Ha assegurat que les enquestes els plantegen un escenari favorable, i ha sentenciat que "Teresa Pallarès serà la pròxima alcaldessa de Reus". "No ens val empatar amb ningú, nosaltres serem al davant!", ha reblat.
 

Pellicer aplaudeix els regidors d'aquest mandat

Sense voler mencionar casos concrets, ha deixat anar que "les ciutats costen molt d'aixecar i de mantenir, però costen molt poc d'enfonsar i en tenim exemples a prop i presents". A Pellicer se l'ha presentat com "l'alcalde més entregat que ha tingut fins ara la ciutat de Reus". Ell ha volgut retornar la presentació elogiant Montserrat Caelles, Mariluz Caballero i Pep Cuerba, membres de l'actual govern que repeteixen a la llista de Junts per Reus.

Ha recordat Pere Aluja, regidor de Benestar Social que no s'ha pogut reincorporar a causa d'un accident. Ha tancat el seu parlament centrant-se en tres persones, començant per Hipòlit Montseny, que tanca una etapa de regidor a l'Ajuntament de vint anys. També ha demanat un aplaudiment per a Montserrat Vilella i, finalment, per a Teresa Pallarès, alcaldable de Junts per Reus.
 

Giró posa Colau d'exemple que "el 28 de maig, Reus s'hi juga molt"

Jaume Giró ha reafirmat el discurs de Pellicer que "Reus fa goig" i que "Teresa Pallarès és la millor alcaldessa que podeu tenir a Reus". També ha assegurat que "les enquestes diuen que anem molt bé, i per això els adversaris estan nerviosos". Ha alertat, però, que "la final és el 28 de maig i Reus s'hi juga molt com a ciutat".

"Quan s'allarga més el braç que la màniga, sempre ho acaba pagant algú"


S'ho ha fet venir bé per recordat que fa uns anys que viu a Barcelona, que considera que és exemple de "com és d'important que hi hagi un model de ciutat o un altre". Ha criticat el govern barceloní d'Ada Colau i ha repartit responsabilitats al PSC per donar-li suport i a ERC per fer-ho des de fora, ha etzibat. En clau reusenca no s'ha estat de subratllar l'endeutament municipal amb el qual es va trobar Pellicer quan va assumir l'alcaldia com a herència del PSC, ha remarcat.

"El PSC no està acostumat a gestionar, i quan s'allarga més el braç que la màniga, sempre ho acaba pagant algú", ha seguit. Per donar a pas a Teresa Pallarès l'ha presentat com una persona preparada i amb una trajectòria a la política i a l'empresa privada "exitosa".

"He sigut la regidora d'habitatge i ningú m'ha de venir a donar lliçons"

 

Pallarès reivindica obra de govern i projectes anunciats

Per la seva part, Teresa Pallarès s'ha presentat com a primera espasa de "la candidatura que guanyarà les eleccions del 28 de maig". Ha agraït a Pellicer haver deixat la ciutat "preparada per fer-la millor" i a Giró que l'hagi acompanyat al míting d'aquest vespre. Considera les eleccions "una cruïlla històrica" per a la ciutat; "ningú ens ha de donar lliçons de com es governa", ha afegit.

Ha tret pit d'haver liderat el govern durant la pandèmia, "amb els carrers buits, però els llums de l'Ajuntament, encesos". El Pla de Reactivació ha centrat l'arrancada del seu discurs en aquest sentit, on s'ha tornat a mencionar la responsabilitat de Montserrat Vilella a la regidoria de Benestar Social. Àrea de la qual també ha posat en relleu el Centre Social El Roser.

"A tots aquells que em volen donar lliçons d'habitatge, no ho permetré, he sigut la regidora d'habitatge i ningú m'ha de venir a donar lliçons", ha afirmat, assegurant que ha sigut qui més s'ha bolcat en aquest àmbit. Ha carregat contra el partit socialista, al qual ha responsabilitzat del mal estat en el qual la Sareb té els pisos públics que ara vol oferir als Ajuntaments.

Pallarès ha recordat altres propostes electorals, com l'eliminació de la cita prèvia com a requisit imprescindible per ser atès a l'Ajuntament. Ha volgut fer una picada d'ullet al comerç i l'empresa comprometent-se a liderar "una administració que no posi pegues i que doni resposta als empresaris". De fet, ha plantejat que, tot i haver anunciat Bons Reus quatre vegades l'any, "seran els comerciants qui decideixi com i quan s'han de fer".
 

Els socialistes com a rivals directes

"Tinc molt clar que la base d'una ciutat comença amb la seva planificació urbanística", ha exposat per demanar un aplaudiment per al seu número dos, Joan Carles Gavaldà. Una projecció urbanística que passarà, afirma, per ampliar la mida de les parcel·les industrials per ajustar-se a les necessitats industrials actuals. El Vapor Vell com a centre d'innovació agroalimentari, la creació de noves centralitats, el Mercat del Carrilet o la futura estació de Bellissens també han passat pel discurs de Pallarès.

L'habitatge social previst al barri del Carme i a la Hispània han encetat la recta final en el repàs de projectes anunciats. El parlament ha acabat amb referències clares als socialistes i a Sandra Guaita sense mencions directes. "No volem la nostàlgia del passat, som la candidatura que mira al futur", ha etzibat.

L'alcaldable de Junts ha acabat reblant que "alguns anaven de guanyadors, però ara s'amaguen i no accepten un cara a cara" —va desafiar Sandra Guaita en aquest sentit. El motiu que no hagi agafat el guant, apunta, és que "ara s'adonen de la solvència del nostre equip".