Junts per Reus promet bonificacions fiscals a empreses i ciutadans

Teresa Pallarès assegura que les finances de l'Ajuntament permeten mantenir les rebaixes actuals i plantejar-ne de noves

Junts per Reus planteja bonificacions a la taxa de la brossa o a la llicència d'activitat entre altres
Junts per Reus planteja bonificacions a la taxa de la brossa o a la llicència d'activitat entre altres | Jordi Olària Gras
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:29h
Junts per Reus es compromet a mantenir les bonificacions actuals a les ordenances fiscals de l'Ajuntament i a ampliar-les. L'alcaldable Teresa Pallarès ha assegurat que la salut financera del consistori, de la qual treu pit, permet plantejar-ho "amb coneixement de causa". N'han anunciat diverses que, sense concretar-ho ara, sí que afirmen que estudiaran el pròxim mandat.

"Partim d'una política fiscal moderada, seriosa i responsable", ha sentenciat la cap de llista. "No venem fum, quan parlem de bonificacions", ha afegit. Segons afirma, l'objectiu del paquet de descomptes que volen estudiar és facilitar a les empreses la seva activitat i a la ciutadania la vida quotidiana.

Pallarès ha reivindicat obra de govern pel que fa a la salut financera de l'Ajuntament. Ha declarat que "hem fet una bona gestió de les finances municipals, no ho diem nosaltres, no diuen els números". Aquest dimecres l'ha acompanyat la número quatre de la llista i actual regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero, que ha reafirmat el discurs de Pallarès.

Ha presentat "una aposta viable tant pel que fa a la normativa com a la solvència municipal", en referència a altres promeses electorals que considera que no toquen de peus a terra. Ha volgut deixar clar que, si governen, Junts per Reus mantindrà les actuals bonificacions, com les que premien les empreses que creen 25 llocs de feina.

De cara al pròxim mandat volen "revisar a la baixa l'IAE" i eliminar el cost de la llicència d'activitat per a l'obertura de nous comerços. També aposten per bonificar un 1% l'IBI d'aquells reusencs que en domiciliïn els rebuts i per plantejar bonificacions de l'impost de construcció. Finalment, com ja havia establert el govern actual, volen estudiar la manera d'implantar bonificacions a la taxa de la brossa en funció de l'índex de reciclatge de cada llar.