El PSC de Reus planteja nou aparcaments dissuasius repartits per la ciutat

Sandra Guaita ha anunciat tres fórmules per fer-los "de manera ràpida, econòmica i innovadora"

El PSC de Reus vol habilitar aparcaments dissuasius repartits per la ciutat amb fórmules ràpides i econòmiques
El PSC de Reus vol habilitar aparcaments dissuasius repartits per la ciutat amb fórmules ràpides i econòmiques | PSC Reus
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:09h
El PSC de Reus ha anunciat, aquest dijous, el compromís d'habilitar aparcaments dissuasius repartits per tota la ciutat amb fórmules econòmiques i ràpides d'executar. L'alcaldable Sandra Guaita ha exposat que la manca de pàrquing és una demanda que els ha transmès la ciutadania. Segons el plantejament que han presentat, és una mesura que ha de complementar l'arriba de la Zona de Baixes Emissions.

Segons afirma, plantegen tres modalitats diferents d'aparcaments amb un mateix objectiu, fer-los "de manera ràpida, econòmica i innovadora". En total plantegen nou aparcaments dissuasius nous fets de tres maneres diferents. La primera tipologia són les geocel·les, un sistema de muntatge ràpid que constitueix una mena de malla a terra permeable a l'aigua i compatible amb una zona verda.

Aquest sistema volen implantar-lo a quatre ubicacions, com el solar annex al Centre Cívic Migjorn, al barri Juroca. També a una part de la platja de vies, els terrenys en desús que té Adif entre l'estació de trens i l'avinguda del Comerç. La mateixa metodologia proposen per a un dels solars de la plaça del Nucli, coneguda popularment com la plaça de les Baldufes i per al que hi ha al capdavall del carrer de Ramon J. Sender, al sud del barri Carrilet, tocant a l'avinguda del President Macià.

 

Tres maneres diferents d'habilitar nou aparcaments dissuasius

El segon sistema per al qual aposta el PSC són "aparcaments desmuntables en alçada", una fórmula "que es pot completar en sis setmanes, amb estructures modulars, ampliables i reutilitzables". Segons ha plantejat Guaita, aquesta fórmula l'implantarien als Jardins de Reus i el Tanatori municipal. També per ampliar la capacitat del solar annex a l'escola Teresa Miquel i Pàmies, al carrer del col·legi Pare Manyanet, i al solar que hi ha al costat del Centre Cívic Llevant, al barri d'Horts de Miró.

Una última ubicació seria al carrer de Roseta Mauri, al barri de la Pastoreta, entre l'avinguda de la Salle i la plaça d'Europa. Allà hi ha un seguit de naus industrials en desús que Sandra Guaita vol reconvertir en aparcaments. "Permetria solucionar dues problemàtiques del veïnat, la falta d'aparcament i què fer amb aquestes naus".

Aquesta fórmula entraria dins del capítol d'aparcaments subterranis de nova construcció o reutilitzant espais existents. En tots els casos, destaca la candidata socialista, "són aparcaments que es troben fora de la Zona de Baixes Emissions". "Hem de facilitar a la ciutadania l'adaptació a aquesta nova modalitat", ha reblat.