Junts i ERC, amb uns resultats frec a frec a la Conca de Barberà

Coneix els resultats de les eleccions municipals 2023 a la Conca de Barberà

Imatge d'arxiu d'una urna
Imatge d'arxiu d'una urna | TarragonaDigital
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 0:17h
Resultats ajustats entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a la Conca de Barberà. Amb una diferència de 300 vots, Junts ha aconseguit 3.571 paperetes, un 35,57% dels vots i 55 regidors. ERC, per la seva banda, ha obtingut 3.277 vots, que representen el 32,64% i 45 regidors. La tercera força més votada a la comarca ha estat la FIC, amb 962 vots, el 9,58% del total i 12 regidors.

En el cas de Vilanova de Prades, hi ha hagut un empat entre Maria Mercedes Preixens Solanelles (APVP-AM) 35 vots, Arturo Miró Palau (Amics de Vilanova-CP) 35 vots i Jaume Domènech Oller (Amics de Vilanova-CP) 35 vots. Segueixen Maria Àngela Marcé Martí (APVP-AM) 34 vots i Marta Garcia Margarit (APVP-AM) 33 vots. A Vallfogona de Riucorb, Francesc-Xavier Llobet Albareda (CM) serà el proper alcalde i a Vallclara Raimon Martí Arbós (ERC-AM) ha aconseguit 36 vots.

A Senan, Carme Ferrer repetirà com a alcaldessa i l'alcalde de Savallà del comtat serà Isidre Balcell. A Pontils, Sara Janer Ferrando serà l'alcaldessa i a les Piles l'alcalde serà Magi Balcells. A Passanant, M. Carme Amenós s'ha imposat amb 64 vots i a Llorac Jordi Canela ha guanyat l'alcaldia. A Forès, Julià Josep Plaza Briansó ha aconseguit 28 vots (Junts per Forès). En el cas de Conesa, Rosa Maria Berenguer ha obtingut 49 vots i ha estat la força més votada.

Incògnita a Sarral

Pel que fa a Sarral és una incògnita qui serà l’alcalde els pròxims quatre anys, ja que cap de les tres forces polítiques ha obtingut els cinc regidors per fer la majoria absoluta. En aquest sentit, Units per Sarral ha quedat en primer lloc amb 329 vots, i 4 regidors, que representen el 42,23% del percentatge, seguit de Junts per Sarral, amb 3 regidors, 240 vots i el 30,80%, i finalment, Fem Poble que ha tret 2 regidors, i 192 vots.

A Vimbodí i Poblet, Joan Canela repetirà 4 anys més com a alcalde. Josep Jaume Corsellas serà el proper alcalde de Santa Coloma, encapçalant Junts per Santa Coloma de Queralt i ERC guanya a Vilaverd.

Majoria absoluta de Som Espluga

A l'Espluga de Francolí, Josep M. Vidal serà l'alcalde quatre anys més. Som Espluga ha aconseguit la majoria absoluta amb 809 vots. Segueixen Junts per l'Espluga amb 456 vots i Nova Espluga-PSC amb 166 vots.