Dues agrupacions d'electors governaran a pobles del Baix Camp

Els municipis amb menys població esquiven les llistes fantasma

Imatge d'arxiu de Pratdip
Imatge d'arxiu de Pratdip | Ajuntament de Pratdip
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:48h
Als municipis amb menys població no són estranyes del tot les agrupacions d'electors, que permeten que els veïns es presentin als comicis sense dependre de l'estructura d'un partit polític estrictament parlant. Som-hi Pratdip ha aconseguit imposar-se al poble i ha guanyat clarament les eleccions obtenint quatre regidors d'entrada amb Sílvia Carrillo de cap de llista d'aquesta agrupació d'electors. Ha desbancat, així, Junts, que tenia cinc representants i s'ha quedat amb tan sols dos.

L'Ajuntament el completa Ramon Farré, únic representant de DIP-CP. Gent de l'Argentera tindrà els quatre regidors amb els quals es presentava a les eleccions. Mónica Crusat, Alberto de Porras, Meritxell Vallverdú i Xavier Roman compartiran consistori amb María Ángeles García, única candidata del PP. Qui ha quedat fora de l'Ajuntament és Martí Monterde, únic candidat de Junts.
 

Duesaigües, Colldejou i Arbolí esquiven les llistes fantasma

Amb Duesaigües —sota el paraigua d'ERC— governarà el poble en solitari i ocupant els cinc regidors de l'Ajuntament. La llista liderada per Noèlia Tarragó era l'única que es presentava a banda de la del PSC, que només tenia un candidat i ha rebut quatre vots. Una situació similar s'ha produït a Colldejou, on Junts ha obtingut quatre regidors i ERC un. Els candidats individuals en forma de llistes fantasma que havien presentat el PSC, el PP i Ara Pacte Local no han aconseguit cap vot.

Arbolí, en canvi, ha viscut la situació inversa, amb ERC assolint quatre regidors amb Magda Seriol al capdavant i Junts, un, el de Josep Joan Salvadó. També hi havia candidats individuals del PSC, que no ha rebut cap vot, i d'Ara Pacte Local, que n'ha rebut un.
 

La CUP perd Capafonts

L'Ajuntament de Capafonts canviarà de color a partir del 17 de juny. Fins ara hi governava la CUP, amb dos regidors, amb un de Junts completant el plenari. Aquest 2023 el municipi ha crescut en població i compta amb cinc membres a l'Ajuntament. Quatre d'aquests seran de Compromesos amb Capafonts, sota el paraigua de Junts, que s'ha imposat a les urnes i ha deixat la CUP amb una sola representant, Judit Giró. Els candidats individuals del PSC i d'Ara Pacte Local no han rebut cap vot.

A la Febró, Acord la Febró —sota el paraigua d'ERC— mantindrà la representació de tot el plenari després de revalidar els resultats del 2019 amb Lourdes Martorell al capdavant. Al poble només s'havia presentat una altra llista, del PSC, amb una única candidata, Josefa Chavarria, que ha rebut un vot.