El PSC es reforça i ERC perd pistonada a la Selva del Camp

Junts perd la majoria absoluta de Lídia Bargas a Prades

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de la Selva del Camp
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de la Selva del Camp | Ajuntament de la Selva del Camp
29 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:03h
L'Ajuntament de la Selva del Camp mantindrà, a priori, la mateixa estructura que ara. El PSC ha incrementat un regidor i arriba als cinc, però ERC n'ha perdut un, quedant-se amb dos. Els socis de govern, per tant, poden revalidar el pacte amb el qual s'han repartit l'alcaldia del municipi els darrers quatre anys.

El socialista Josep Masdéu, però, té ara més força sobre l'ERC d'Enric Roberto, que ha agafat el relleu de Jordi Vinyals. Menys canvis hi ha hagut a l'oposició, on Junts manté els quatre regidors que tenia, com fa la CUP amb els seus dos.
 

Junts perd la majoria absoluta a Prades

Lídia Bargas ha perdut la majoria absoluta que tenia a Prades com a cap de llista de Junts per Catalunya. Dels cinc regidors que tenia des del 2019 s'ha quedat amb tres i ha quedat primera força. Amb tot, ERC i Junts per Prades - Candidatura de Progrés han obtingut dos regidors cadascuna i podrien governar si pactessin.

Aquesta darrera, marca blanca del PSC, ja tenia dos regidors a l'Ajuntament, però els republicans hi entren de nou emportant-se els dos regidors que perd la formació postconvergent.
 

Castellvell del Camp necessitarà pactes

ERC s'ha erigit en primera força a l'Ajuntament de Castellvell del Camp prenent-li el lloc a Junts sense haver incrementat el nombre de representants. Els republicans de Josep Manel Sabaté tornaran a tenir quatre regidors, però Junts, amb David Sirolla, n'ha perdut un i es queda amb tres. Aquest regidor el guanya el PP, que amb David Marcos entra al plenari. Tant Ara Castellvell de Jordi Barenys com el PSC de Pere Carrasco han mantingut els dos i un regidors que tenien fins ara.
 

Junts guanya força a Maspujols i la FIC s'imposa a l'Aleixar

José Antonio Rodríguez, cap de llista de Junts, ha sumat un regidor més i revalida la majoria absoluta que el partit tenia a Maspujols. Ha pres un regidor a l'ERC de Marc Gené, deixant els postconvergents amb cinc representants i els republicans amb dos. Una diferència de només sis vots ha provocat que l'escenari no quedés com el 2019, és a dir, amb quatre i tres regidors respectivament.

Som-hi - FIC ha sigut la força més votada a l'Aleixar i ha aconseguit majoria absoluta a l'Ajuntament. Josep Biosca serà l'alcalde els pròxims quatre anys després de desbancar la llista de Junts. Els independents han obtingut quatre regidors (en tenien dos), relegant la formació d'Antoni Abelló a l'oposició amb tres representants després d'haver governat aquest mandat amb majoria absoluta. Qui ha quedat fora de l'Ajuntament és ERC, que no es presentava a aquestes eleccions.

A Vilaplana se sabia el resultat de les eleccions des que es van presentar les llistes electorals. ERC, amb Josep Bigorra al capdavant, era l'únic partit que s'hi presentava i que, per tant, tornarà a tenir els set regidors del plenari com ja ha passat aquest darrer mandat.