Qüestió de confiança

El Nàstic no arrenca. El conjunt grana viu en una molesta irregularitat que està portant als seus seguidors pel camí de l'amargor. Una sensació que fastigueja alhora que deprimeix. Es diu que el got es pot mirar mig buit o mig ple. El dels grana, és ben opac. La paciència en les altes instàncies comença a esgotar-se i ja no s'amaguen. La pel·lícula de cada any agafa forma, només cal observar el canvi de discurs dels dirigents.

 

Lluís Fàbregas, director general, explicava abans de l'empat davant l'Espanyol B (2-2) que «la paciència ha de venir reforçada amb resultats», ja que aquests «són els que donen la tranquil·litat i la calma que ara no hi és». Home, que voleu que us digui. Tenir paciència i confiança quan les coses van bé no té mèrit. És quan hi ha problemes quan es demostren que els lligams són forts.

 

«La confiança hi és tota però aquesta ha de venir reforçada de resultats. Si aquests no venen, doncs l'escenari canvia». Fàbregas sentenciava amb aquesta frase contundent al Sempre Nàstic el canvi de discurs. No cal traducció, oi? O es comença a guanyar o guillotina. Aquestes paraules i el discurs de «nosaltres (Consell) hem fet tot allò que ens han dit els tècnics» és una forma d'aixecar la mà i senyalar amb el dit.

 

Tremola el projecte esportiu que lidera Bartolo a la banqueta. Coneixent l'historial grana i els resultats que s'han obtingut, no hauria de sorprendre ningú. S'aproximen dies claus i diumenge es visita el camp del cuer Badalona. No guanyar seria un nou clau clavat que difícilment podria extreure's. Coses del destí, en la jornada 12 de la campanya 2013-2014 també es visitava el camp del Badalona i també s'ensorrava l'aleshores projecte de Santi Castillejo, un altre referent d'ADN Nàstic.

 

Ara bé, un canvi d'entrenador seria la solució? Destituint Xavi Bartolo, el mig del camp començarà a crear futbol i no li cremarà la pilota als peus? La defensa passarà miraculosament de ser de les més golejades a ser un fortí? Bernabé es convertirà amb un jugador hàbil amb la pilota als peus? Márquez es recuperarà per art de màgia?

 

El problema va més enllà. Fàbregas també el destacava diumenge parlant de la pressió que pateixen els jugadors: «Creiem que no n'han de tenir, saben on venen, no som un equip de Segona B per estar-hi, hi hem de ser de forma puntual. Ells ens han de treure d'aquesta situació». Tothom s'ha de posar les piles per capgirar el guió d'una pel·lícula massa vista els darrers anys a la Budallera. Ah, i una darrera pregunta: falta molt per al mercat d'hivern?
Comentaris

envia el comentari