Tret de sortida a la campanya electoral més descafeïnada a Tarragona

A la circumscripció de Tarragona hi ha 16 llistes electorals al Congrés i 14 al Senat | La macroenquesta del CIS dóna la victòria al PSC i deixa fora del Congrés a Ciutadans
Imatge d'arxiu d'unes de les darreres eleccions que s'han dut a terme a Catalunya en els darrers mesos | EFE

 

Aquest divendres, 1 de novembre, arrenca una campanya electoral curta i deslluïda que clourà el diumenge, 10 de novembre, amb l'obertura dels 372 locals electorals que es van habilitar a les darreres eleccions generals a la circumscripció de Tarragona. Tarragona, doncs, es prepara per celebrar les quartes eleccions generals en quatre anys i triar sis diputats al Congrés i un màxim de tres senadors, en format d'elecció oberta, per la cambra territorial, el Senat.

 

 

Des de 2015, el prop de mig milió de tarragonins censats i amb dret a vot hauran anat fins a quatre vegades a les urnes per la incapacitat dels diputats electes d'arribar a un acord i investir, a la primera, a un candidat a la presidència del govern.

 

Les eleccions del passat 28 d'abril van donar a ERC la primera victòria a la província en Tarragona. Els republicans van obtenir dos diputats i després, per ordre, els més votats van ser PSC, Ciutadans, Junts per Catalunya i En Comú Podem, amb un diputat cadascun. Ara, però, i segons la macroenquesta realitzada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), macroenquesta realitzada abans de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre els polítics catalans independentistes presos, la victòria seria pel PSC.

 

Així doncs, en una campanya de perfil baix que ha de fer front a la desmotivació de l'electorat per la repetició electoral, hi hauria nou guanyador a Tarragona i Ciutadans podria quedar-se sense diputat per la demarcació, passant a ser, juntament amb el Partit Popular, que va perdre l'escó el passat 28 d'abril, extraparlamentari.

 

Campanya electoral de set dies

El fet de tractar-se d'una repetició electoral fa que els partits es vegin obligats a reduir la campanya electoral a set dies, en lloc dels 15 habituals. Així mateix, les formacions polítiques han arribat a un acord per a reduir la cartelleria electoral. Els pocs dies de campanya fa que l'activitat dels candidats provincials quedi supeditada per l'agenda dels candidats presidencials dels principals partits d'àmbit estatal, com ara PSOE, PP, Ciutadans i VOX. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A la circumscripció electoral de Tarragona hi ha 16 llistes electorals pel Congrés i 15 pel Senat. La majoria de partits han repetit cap de llista, excepte Junts per Catalunya que, després de la condemna al conseller Josep Rull, van substituir a Rull, inhabilitat, pel polític tortosí Ferran Bel.