Jordi Roca, diputat per Tarragona.

El PP es queda per primer cop sense representació al Congrés per Tarragona

Els populars han superat de poc els 20.000 vots, menys de la meitat que fa tres anys

El Partit Popular tarragoní ha confirmat aquest diumenge a la nit la debacle que ja esperava des de la convocatòria de les eleccions generals. Els conservadors han perdut l’única acta de diputat que tenien per la circumscripció de Tarragona i, per tant, Jordi Roca no tornarà a ser diputat al Congrés. La notícia, tot i que ja esperada, ha caigut com un gerro d’aigua freda a la seu del PP, situada a l’avinguda de Prat de la Riba de Tarragona.

Els resultats per al PP han estat dolents a totes les escales: a Tarragona, on es queden sense representació; a Catalunya, on queden limitats a una diputada —Cayetana Álvarez de Toledo— per Barcelona, i al global de l’Estat, on Pablo Casado liderarà el seu grup parlamentari de 66 diputats.

Nit de cares llargues a la seu del PP a Tarragona

Certament, a Tarragona el PP ha perdut la representació al Congrés. Cap enquesta prèvia a la jornada electoral els donava l’escó i avui s’ha confirmat el mal averany per al PP. La dada a esperar era el nombre de vots que obtindrien els populars, que s’ha quedat en poc més de 20.800 (97% escrutat), lluny dels 51.601 d’ara fa tres anys.

En percentatge de vots, el PP s’ha quedat en el 5,11% (97% escrutat), cosa que els ha situat com a sisena força, la primera sense representació, i només 1.200 vots per sobre de Vox.

Jordi Roca, fora del Congrés

Amb to trist, acompanyant el clima de la jornada, ha comparegut per valorar la patacada electoral  qui fins ara era el diputat del PP per Tarragona, Jordi Roca. «Ha estat una campanya dura i difícil», ha confessat Roca, que ha recordat el «privilegi i orgull» d'haver representat Tarragona des del Congrés dels Diputats.

«Són temps convulsos però defensem les millors idees, cal que treballem per recuperar la confiança de la gent», ha manifestat. «Demà hem de començar a treballar pels nostres municipis, per les eleccions del proper 26 de maig», ha dit Roca. Pel que fa als resultats obtinguts aquest diumenge, Jordi Roca ha reconegut que «la situació era molt incerta després que hagin passat coses molt greus a Catalunya» i ha admès que al PP tarragoní li cal «reflexionar».

Amb tot, ha acabat la seva intervenció traient pit i dient que «som el partit més gran d'Europa, el que ha fet que Espanya sigui el millor lloc on viure».