Diumenge amb més sol i calor, però la setmana que ve la tardor arriba de cop

Els núvols seran més trencats i on més costarà que marxin serà al litoral i prelitoral. Dia radiant com més a l’interior amb màximes fregant els 30º
Mapa de previsió per aquest diumenge | CATALUNYA MÉTEO

 

El temps millora transitòriament aquest diumenge després dels núvols abundants de dissabte. El sol dominarà amb més ganes, especialment a l’interior, mentre que encara quedaran nuvolades a la costa i prelitoral. Les temperatures pujaran encara més amb calor atípica, a l’espera que la setmana vinent comenci amb l’arribada definitiva de la tardor. 

De moment, aquest diumenge els núvols encara seran abundants de matinada i fins a mig matí, però es trencaran molt més i tan sols persistiran més clarament a punts del litoral i prelitoral amb cel variable. No es descarta algun plugim de matinada a la costa i a la tarda al Pirineu, però poca cosa tot plegat. Un dia, en definitiva, molt aprofitable arreu. 

Hi haurà més estones de sol aquest diumenge | Paqui Soldado

 

Temperatures encara més altes

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara més per la glopada de vents del sud amb calor atípic per l’època que situarà moltes màximes entre els 25º i 30º, especialment a l’interior. Potser queden una mica més curtes a prop de la costa i al Pirineu, tot i que la bonança serà generalitzada amb una mica de xafogor al litoral.

Les mínimes no experimentaran grans canvis i seguirà fent poca fresca a prop de la costa, si bé l’ambient serà de jersei a l’interior i al Pirineu. La presència de núvols evitarà que baixin amb més ganes els termòmetres nocturns.

Els ruixats apareixeran aquest cap de setmana entre Barcelona i Girona | Alfons Puertas

 

La tardor arribarà de cop

Es van confirmant els canvis importants de cara a l’inici de la setmana que ve i que ens portaran l’ambient de tardor de cop. A partir de dilluns al migdia, una tongada de pluges generals escombrarà tot Catalunya i localment poden ser abundants. La inestabilitat es pot mantenir fins dimarts, i tot plegat obrirà la porta a una clara refrescada que normalitzarà els termòmetres durant gran part de la setmana. 

També et pot interessar...

"Força núvols per començar un cap de setmana càlid, però es confirmen els canvis" "🌦🍁MÉTEO: Per fi, tardor a la vista!"