FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Dissabte tranquil a l’espera de pluges de cara a diumenge

A la tarda arribaran bandes de núvols pel sud de Catalunya que s’estendran cap al nord i també hi haurà núvols baixos en trams de la costa. Diumenge plourà sobretot a la tarda
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

Després de tants dies d’anticicló, aquest cap de setmana tindrem canvis importants que no arribaran fins d’aquí a gairebé 48 hores. La nuvolositat serà més abundant diumenge a gran part del territori a causa de vents allevantats que portaran precipitacions. Els models meteorològics no s’acaben de posar d’acord en l’extensió i quantitat de les pluges, però tot sembla indicar que serien precipitacions febles, els més probables a les comarques de Tarragona, sobretot a l’Ebre, on hi començaria a ploure al llarg del matí o migdia.

 

Amb el pas de les hores, sobretot a la tarda i vespre, les pluges arribarien a la resta del litoral i prelitoral principalment, però també a més zones de Catalunya. No sembla que tinguem una situació de pluges importants, tot i que a les Terres de l’Ebre és on més plouria. Tot i així, estem parlant d’una regada després de molts dies de sequera. La situació s’allargarà fins dilluns.

 

Temps tranquil dissabte a l'espera de canvis importants | Magda Bustos

 

Dissabte de transició amb temps tranquil

A l’espera dels canvis de diumenge, dissabte serà un dia en general tranquil amb força sol i temperatures que baixaran una mica en conjunt, però ja amb canvis en el cel. Hi haurà més núvols baixos en trams de la costa i del prelitoral, especialment de la meitat sud, i a la tarda arribaran bandes de núvols per les Terres de l’Ebre que, amb el pas de les hores, s’estendran per més comarques. No s’esperen precipitacions.

 

També et pot interessar: Recorda que la nit de dissabte a diumenge canviem l'hora!

 

Ambient més fresc

Aquest dissabte notarem un lleu descens de les temperatures i costarà molt que en algun lloc s’arribi als 20º. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient més fresc al centre de la jornada al litoral. No obstant, el dia serà agradable i aprofitable a l’aire lliure.

 

Pel que fa a les mínimes, seguirà el fred de nit amb glaçades a l’interior, on la majoria de valors es mouran entre els -3º i 2º, més baixes en algunes fondalades pirinenques. Al prelitoral, la majoria de temperatures nocturnes es situaran entre els 3º i 8º, mentre que a la costa es mouran de 5º a 10º.