Convent de Sant Salvador d'Horta

‘Paisatges que curen i inspiren’, la nova proposta del Paisatge dels Genis

La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals

El Paisatge dels Genis és una proposta turística per descobrir l'essència del paisatge que va inspirar les obres de grans artistes com van ser Antoni Gaudí,  Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

És sabut que aquests genis universals van crear part de la seva obra en un radi d’un centenar de kilòmetres, situat al sud de  Catalunya, en l’espai turístic que avui dia coneixem com la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Aquesta terra, a més a més de ser una  font d’inspiració també els servia per recuperar les forces, l’ànim i la  salut

Ermita de Sant Ramón de Mont-roig
Ermita de Sant Ramon de Mont-roig | Adriana Abella/Wisconsin. El Paisatge dels Genis

Inspirats per tots ells, El Paisatge dels Genis us descobreix una selecció de  10 paisatges  de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan, en els quals els artistes universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso hi recuperaven la salut i l’esperit.

Els paisatges seleccionats de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, van servir aquests quatre genis universals, i ara aquests espais oberts, naturals i culturals es proposen al mercat local i de proximitat per gaudir-ne quan la situació per la Covid-19 permeti reprendre els desplaçaments i els viatges.

Aquests són alguns dels  paisatges singulars que es convida a descobrir de la mà de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, una proposta de turisme per trobar el benestar físic i emocional en un  territori  que permet endinsar-se a la ruta del Paisatge dels Genis amb visites als museus i centres d’interpretació dedicats als genis, gaudir de la natura sense pressa, viure experiències a l’aire lliure i degustar productes de la terra i de quilòmetre 0. 

Flor de les Torres de la Sagrada Família
Flor de les Torres de la Sagrada Família | Adriana Abella/Wisconsin. El Paisatge dels Genis

La  Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració i salut.


 

Per Nadal, regala experiències gastronòmiques amb productes de proximitat

Per conèixer amb profunditat qualsevol territori, és quasi imprescindible gaudir de la seva gastronomia.

Aquest Nadal, la proposta de turisme gastronòmic La Cuina dels Genis, la qual forma part de la ruta del Paisatge dels Genis, dona el tret de sortida la campanya 'Aquest Nadal regala temps, regala moments' amb experiències a través dels productes  agroalimentaris propis del territori.

Platja del Vendrell
Regala experiències gastronòmiques amb productes de proximitat | Fundació Pau Casals

Aquesta proposta també inclou l'opció de regalar bons per fer una visita guiada de la ruta del vermutde Reus, un  taller del xatóvendrellenc, un  taller de pintura comestible a Horta de Sant Joan, tastos de vide la DO Terra Alta i la DO Penedès, un tast d'oli d'oliva verge extra amb DO Terra Alta i la degustació de la clotxa a Horta de Sant Joan.

També compta amb menús inspirats en els genis Gaudí,  Miró,  Casals i  Picasso, elaborats pels cuiners dels restaurants Miralles a Horta de Sant Joan, Més que Tapes a Reus i el restaurant de l'Ermita a Mont-roig del Camp – Miami.

Aquest Nadal, regala experiències, temps i moments amb les propostes del Paisatge dels Genis.