MINUT A MINUT

🔴Manifestants tallen les vies del tren a Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

La nevada tenyeix de blanc Prades i totes les muntanyes de Tarragona

És la primera enfarinada destacada de la temporada a cotes baixes tarragonines després que dimarts hi hagués una tímida nevada. Les precipitacions marxaran al llarg del matí
 
 

Com ja havíem anunciat, la neu ha arribat finalment aquest dimecres a Prades i a totes les muntanyes de Tarragona, especialment entre el Priorat, el Baix Camp i la Conca de Barberà, però també s'ha vist nevar als Ports. La nevada ha començat de bon matí i encara continua en alguns punts, tot i que amb menys intensitat. El paisatge ha canviat de cop i ha quedat tot ben blanc com si fos un pessebre.

 


  • ATENCIÓ: T'enviem les previsions més actualitzades i totes les incidències del temporal de fred i neu que afecta Catalunya. Fes clic aquí!

 

 

El fet que la nevada no sigui molt intensa fa que no hi hagi problemes a la zona per culpa de la neu, ja que, a tot estirar, hi ha acumulats dos centímetres. Tot i així, els carrers i carreteres de la zona  estan ben blanc, així com les teulades, els prats i els boscos. Una neu que comença a cobrir el terreny a partir d’uns 600 o 700 metres, però s’ha vist caure aiguaneu al voltant dels 500 metres, puntualment per sota, després que dimarts ja hi hagués una petita nevada que va ser el preludi de la d'avui.

 

Aquestes són les imatges més espectaculars de la nevada a les muntanyes de Prades i el Montsant:

 

 

Imatge de la nevada al centre de Prades | Webcam Meteo Prades

 

La neu ha cobert tota la zona de Prades | Meteo Prades

 

La nevada ha estat més destacable a les cotes altes, com en aquesta imatge de l'ermita de Sant Roc | Tarragona Digital

 

Carreteres blanques de camí cap a Prades | Tarragona Digital

La neu ha cobert les carreteres de la zona | Tarragona Digital

Nevada a Prades | Tarragona Digital

Nevada a Rojals | Webcam Meteo Prades

 

 

Tot ben blanc a les muntanyes de Prades | Tarragona Digital

 

Carreteres força nevades a les cotes altes de les muntanyes de Prades | Tarragona Digital

 

Una màquina llevaneus treballant a la zona de Prades | Tarragona Digital

 

La nevada donarà pas al sol i el vent

La nevada de les últimes hores ja va a al baixa i marxarà ràpidament. Per tant, estem parlant d’un fenomen anecdòtic que tan sols ha enfarinat el paisatge i que no comportarà més conseqüències perquè no anirà a més. No obstant, un cop passin les precipitacions es reforçarà el vent de mestral a totes les comarques de Tarragona.

 

Aquestes ventades poden ser localment fortes i rondar, de forma puntual, els 100 km/h, especialment cap a les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona. Hi ha alertes activades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) en aquest sentit.

 

Mapa d'avisos per vent per aquest dimecres | Meteocat

 

El vent escombrarà els núvols i les precipitacions del matí, deixant un dia força assolellat, ventós i fred, tot i que les temperatures màximes pujaran una mica. El vent farà que la sensació de fred sigui més marcada.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris